Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2019 21:07
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Vědci objevili vzácnou medúzu v hloubce 750 metrů pod mořem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Unikátní průsvitný živočich měl v těle dalšího korýše.

Moře a oceány zůstávají i ve 21. století největší záhadou Země. V jejich hloubkách totiž stále plavou živočichové, které bys jen těžko našel ve školních učebnicích.

Britský Daily Mail informuje, že podobně vzácnou medúzu z názvem Deepstaria se nyní podařilo zachytit na videu z Pacifického oceánu.

Má průsvitné tělo a na rozdíl od ostatní medúz svou kořist, která se odváží plavat kolem ní, chytá srolováním svého těla do speciálního vaku

Doporučeno
Systém pro čištění oceánů dostal další vylepšení. Plasty by měly zmizet do roku 2050 Systém pro čištění oceánů dostal další vylepšení. Plasty by měly zmizet do roku 2050 20. srpna 2019 9:11

Všimni si i velké červené skvrny na těle Deepstarie. Podle všeho jde o stále živého korýše, jehož takto pohltila na oběd. Korýš ji však pravděpodobně požírá zevnitř a zároveň se v ní chrání před dalšími predátory.

Nadšení vedci objavili zriedkavú medúzu v hĺbke 750 metrov pod morom
Nadšení vedci objavili zriedkavú medúzu v hĺbke 750 metrov pod morom Zdroj: www.youtube.com

Za videem stojí tým specialistů na podmořský život vybavený speciálními dálkově ovládanými ponorkami s detailními kamerami a silnými LED reflektory. Tento konkrétní objev je z hloubky 750 metrů pod hladinou.

Medúzy mohou po nafouknutí dosáhnout obrovských rozměrů, kanálky viditelné i na videu jim pomáhají distribuovat živiny po celé ploše těla.

Deník zmiňuje i objev další medúzy ze začátku tohoto roku. Ta je zvláštní tím, že v případě potřeby vyloučit zbytky potravy si zkrátka vždy vytvoří nový konečník, který následně okamžitě zmizí.

Domů
Sdílet
Diskuse