Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2019 16:49
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Instagram přestal nedospělým uživatelům zobrazovat příspěvky propagující dietu a plastické operace

TECH
Uložit Uložené

Jde o prevenci před psychickými problémy. Instagram nechce být špatným příkladem pro lidi, kteří ještě nemají 18 let.

Instagram dlouhodobě podniká kroky směrem k tomu, aby byl bezpečnou platformou pro všechny své uživatele. To se už netýká jen odpovědného sledování nevhodných komentářů a upozorňování přispěvatelů v případě, že se chystají někoho urazit. Vhodnou prevencí je i zrušení zobrazování počítadla lajků.

Doporučeno
Nejkrásnější Češky a Slovenky na Instagramu: Následující dívky si tě zaručeně získají Nejkrásnější Češky a Slovenky na Instagramu: Následující dívky si tě zaručeně získají 9. května 2019 15:53

Aktuálně se prostřednictvím Buzzfeed News dozvídáme o novince, která se přímo dotkne profilů nedospělých uživatelů, influencerů a značek.

Sociální síť se totiž rozhodla, že přestane zobrazovat příspěvky propagující produkty a služby spojené s dietami a plastickými operacemi všem, kteří jsou mladší 18 let. Do praxe již novinku postupně s novými aktualizacemi zavádí a vypadat to bude přesně takto:

Společnosti, jejichž předmět podnikání je založen právě na produktech nebo službách spojených s hubnutím, budou nuceny přehodnotit, zda se jim vyplatí investovat do influencerů stejný obnos peněz jako dosud.

Platí, že je pro komerční firmy výhodné vedle koupěschopné cílovky „vychovávat“ i děti, které ještě s velkou pravděpodobností nepotřebují hubnout. Zároveň Instagram považuje za nesprávné, aby si nedospělí uživatelé připouštěli, že právě produkty na hubnutí jsou správnou cestou, jak být spokojený.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jameela Jamil (@jameelajamilofficial),

Domů
Sdílet
Diskuse