Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2019 21:21
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Tekashimu nakládají nejznámější rapeři planety: U soudu hrálo Gummo, 6ix9ine udal populárního kolegu a přiznal úplatky

HUDBA
Uložit Uložené

6ix9ine má za sebou prvních pár dní soudního procesu, v jehož rámci se rozhoduje i o tom, zda by se mohl v dohledné době dostat na svobodu.

Od začátku týdne probíhá soudní proces, v jehož rámci by se mělo rozhodnout o budoucnosti amerického rapera 6ix9ine. Výsledek bude zajímat i množství domácích fanoušků, protože Tekashimu se nejprve podařilo zviditelnit na Slovensku, až potom prorazil do celého světa.

Když ho v listopadu federální policie zadržela, původně vinu popíral. Později však uzavřel dohodu o vině a trestu a s FBI se dohodl, že udá všechny členy nebezpečného gangu Nine Trey výměnou za svobodu.

Během posledních pár dní se na veřejnost dostalo množství informací z Tekashiho svědectví, z nichž vyplývá, že se skutečně rozhodl potopit každého ve svém okolí. V následujících řádcích se podíváme na pár klíčových částí dosavadních tří dnů, během kterých duhový raper vypovídal. Přiznal své přešlapy, ale i motivaci stát se členem nebezpečné skupiny. Samozřejmě, jeho slova nenechala chladnými ani několik populárních kolegů.

Chtěl být v gangu, protože to bylo cool

Už během prvního dne jednání v soudní síni hráli Tekashiho videoklip Gummo i Kood, které najdeme na slovenském YouTube kanálu FCK THEM. Úkolem rapera bylo pojmenovat jednotlivé členy, kteří se ve videu nacházejí. V této souvislosti zároveň popisuje motivaci, proč se vlastně ještě před vznikem skladby spojil s nebezpečnou skupinou. Důvodem má být právě skutečnost, že chtěl mít ve videoklipu členy skutečného gangu.

Později se skutečně stal i členem Nine Trey. Když se prokurátor zeptal na důvod, dostal očekávanou odpověď: „Mým úkolem bylo dělat hity a být finanční podporou pro gang.“ A co měl za své služby od gangu dostat? „Kariéru,“ odpovídá duhový Daniel u soudu Highsnobiety.

Uniklo video z únosu

Ústředním tématem jednání byl jeho únos z minulého roku. Raperovým úkolem bylo totiž přednést dostatek důkazů na to, aby usvědčil jednoho z členů gangu Nine Trey, který nebyl ochotný přiznat se, že Tekashiho okradl o šperky a hotovost v hodnotě 750 tisíc dolarů.

Aktuálně se na veřejnost prostřednictvím New York Daily News dostal i záznam, který potvrzuje Tekashiho výpověď o tom, že byl skutečně unesen. Důvodem únosu mělo být, že úspěšný raper přestal být ochoten dotovat členy gangu tak, jak si to přáli. Údajně nabídl únoscům 100 tisíc dolarů za to, aby ho pustili. Video zaznamenává i jejich ústní dohodu.

Udal dalšího rapera z jiného gangu, se kterým měl konflikt

Členství v gangu, který páchá trestné činy, je ve Spojených státech považováno za protiprávní. Když se během prvního dne jednání soudce Tekashiho zeptal na jeho rapové konflitky, dočkal se odpovědi, jakou už všichni známe: „Bylo jich hodně,“ prozradil Daniel Hernandez známý jako 6ix9ine.

Americký raper potvrdil, že Trippie Redd, Cassanova, Chief Keef a členové Rap-a-Lot Records byli jeho hlavními nepřáteli. Soudce zajímalo, co se stalo mezi ním a Trippie Reddem, se kterým vydávali skladby pod stejným vydavatelstvím a dokonce mají i společný track. 6ix9ine podle Vulture potvrdil, že v listopadu 2017 napadl gang skupinu, ve které byl i Trippie Redd. A to i přes pokus jeho manažera urovnat beef.

Přiznal objednávku vraždy Chief Keefa

6ix9ine přiznal před soudem i to, že si objednal střelbu na Chief Keefa. Stalo se tak v jednom z hotelů v New Yorku. Původně střelci slíbil 20 tisíc dolarů, když se však dozvěděl, že akce nedopadla úspěšně a padl jen jeden nepřesný výstřel, zaplatil jen 10 tisíc dolarů. Střelec Kintea McKenzie se už k trestnému činu přiznal a aktuálně čeká na určení výše trestu.

Doporučeno
6ix9ine zaplatil 20 tisíc dolarů za střelbu na Chief Keefa 6ix9ine zaplatil 20 tisíc dolarů za střelbu na Chief Keefa 13. února 2019 10:09

Obul se do něj Snoop Dogg, Meek Mill a mnozí další

Situaci u soudu sledují i populární rapeři, kteří už dávno na Tekashiho za udavačství útočí. Porušil kodex gangu úzce propojený s tím rapovým a sídlištním. Jeho největším odpůrcem je dlouhodobě Snoop Dogg, podle kterého není nic horšího, než stát se snitchem.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

‍♂‍♂never have never will

Príspevok, ktorý zdieľa snoopdogg (@snoopdogg),

Udavače nestrpí ani další populární interpret Meek Mill, který na Twitter napsal vzkaz věnovaný Tekashimu. Podle něj není cestou k penězům příživnictví, zároveň dává veřejnosti vědět, že se nevyplatí být internetovým hrdinou jako duhový raper.

Přidává se i legendární Royce da 5'9", který měl během své kariéry možnost spolupracovat s kapacitami jako Eminem, Dr. Dre nebo DJ Premier. Ten se rozhodl jen vtipně poukázat na to, že Tekashimu jde lépe mluvení, než rapování. V udavačství je podle Royce opravdu dobrý.

Zpět
Sdílet
Diskuse