Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2019 12:10
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

V Indonésii chtějí přijmout zákon, který bude kriminalizovat mimomanželský sex a zakáže vztahy stejného pohlaví

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Bojovníci za lidská práva se bouří, prosí o změnu.

Je možné, že Indonésie v nejbližší době příjme nový trestní zákoník, informuje CCN. Ten bude mimo jiné kriminalizovat sex mimo manželství a úplně zakáže vztahy stejného pohlaví. Skupiny bojující za lidská práva protestují, upozorňují na to, že jde o porušení základních svobod.

V Indonézii má prejsť zákon, ktorý bude kriminalizovať sex bez manželstva a úplne zakáže vzťahy rovnakého pohlavia
V Indonézii má prejsť zákon, ktorý bude kriminalizovať sex bez manželstva a úplne zakáže vzťahy rovnakého pohlavia Zdroj: wikipedia

Vláda bude návrh schvalovat příští středu. Pokud ho schválí, v platnost bude uveden hned. Pokutovány budou i urážky prezidenta Joka Widoda. Právě na něj se občané obracejí s prosbami, aby kontroverzní části zákoníku vymazal.

Indonésie je převážně muslimská země, ale sama se označuje za tolerantní národ s množstvím různých etnik a náboženství. To říká dokonce i jejich státní motto, které hlásá: J-„Jednota v odlišnosti“. Poslední dobu však všichni zaznamenali, že země se staví proti náboženským a sexuálním menšinám.

Doporučeno
Smrt neznamená konec. Indonéský rituál vykopávání a čištění mrtvol ti možná přijde zvláštní, ale funguje již dlouhá léta Smrt neznamená konec. Indonéský rituál vykopávání a čištění mrtvol ti možná přijde zvláštní, ale funguje již dlouhá léta 9. září 2016 14:49

Aktuální trestní zákoník v zemi je starý již více než 100 let. Existuje už od doby, kdy Indonésie byla nizozemskou kolonií. Nový má zpřísnit indonéské trestní právo v souladu s tím, jak žijí moderní Indonésané. Skupiny bojující za práva však nesouhlasí, říkají, že mnoho článků diskriminuje ženy, náboženské menšiny, LGBT komunitu, svobodu projevu a svobodu se shromažďovat. Jsou odhodláni bojovat.

Domů
Sdílet
Diskuse