Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2019 15:30
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

10 nejlepších zápasů Makhmuda Muradova

SPORT UFC
Uložit Uložené

Česko-uzbecký bojovník Makhmud Muradov se po letech usilovné práce probojoval až do UFC. Zavzpomínej s námi na jeho úžasné výkony.

Tvrdě dřel a jeho sen se splnil. Česko-uzbecký bojovník Makhmud Muradov se již zítra představí ve svém prvním zápase v nejslavnější lize světa UFC, kam se mu podařilo probojovat díky úžasným výkonům a několikaletému úsilí. Právě proto jsme se rozhodli si připomenout některé ze zápasů, ve kterých během posledních let ukázal své kvality a fenomenální talent.

Doporučeno
Makhmud Muradov podepsal smlouvu s UFC! Česko-uzbeckému bojovníkovi se splnil sen Makhmud Muradov podepsal smlouvu s UFC! Česko-uzbeckému bojovníkovi se splnil sen 17. září 2019 0:24

A bylo opravdu hodně z čeho vybírat. Při finálním výběru jsme se snažili nabídnout jakýsi průřez dosavadní kariérou, níže proto najdete jak starší souboje, tak i ty novější. Zároveň jsme se pochopitelně zaměřili právě na takové zápasy, ze kterých je k dispozici záznam. A v neposlední řadě to pak byla kvalita soupeře nebo způsob ukončení.

Zároveň se jedná o subjektivní výběr, který se od toho tvého může více či méně lišit, proto následující pořadí ber spíše s rezervou a níže v komentářích nám dej vědět, jaké zápasy Makhmuda Muradova se nejvíce líbily tobě. Teď už ale přejděme k samotným fightům.

10. Muradov vs. Jevický

Kde jinde začít než na samotném začátku? Do svého vůbec prvního profesionálního zápasu „Mach“ nastoupil v dubnu (apríl) roku 2012 a síly v něm poměřil s Patrikem Jevickým. Ten sice před Makhmudem drtivou většinu ze svých zápasů prohrál, do karet mu však hrály větší zkušenosti. Ty však na mladého talenta nestačily. Muradov si se soupeřem hravě poradil již krátce po začátku prvního kola – přesně za neskutečných 26 sekund! Lepší začátek profesionální kariéry si snad ani nelze přát. 

 9. Muradov vs. Čapkovič

Nyní se opět přesuneme o několik let zpátky do minulosti, konkrétně do prosince (december) roku 2013. V té době měl Muradov ze sebou dvě prohry v řadě a vrátit se na vítěznou vlnu se pokusil proti Peteru Čapkoviči ze Slovenska. A to se mu taky povedlo. Svému soupeři nasadil ve druhém kolem nekompromisní gilotinu, ze které nebylo úniku, a tak Slovák zápas odklepal. Krásný návrat do vítězných kolejí.

8. Muradov vs. Topalski

O ohromný zážitek měli fanoušci smíšených bojových umění postaráno i při Muradově zápasu na akci XFN 12 proti Deyanu Topalskimu. I zde totiž „Mach“ prokázal svou dravost a zabijácký instinkt. Svého soupeře dostal ke konci prvního kola na zem, načež do něj začal sázet jedno kladivo za druhým. V tvrdých úderech pokračoval bez přestání tak dlouho, než rozhodčí zápas ukončil. A to pouhé 3 sekundy před koncem prvního kola! Bravo.

7. Muradov vs. Silva

Pokračujeme premiérou v organizaci XFN. Ve svém prvním zápase pod tehdy nově vznikající organizací, pro kterou se později stal také jednou z hlavních tváří, se Muradov utkal s o mnoho zkušenějším Portugalcem Silvou. Ten měl v té době na kontě neuvěřitelných 40 výher.

V zápase proti „Machovi“ si však další zelené políčko nepřipsal. Muradov totiž předvedl perfektní výkon a i když se mu soupeře nepodařilo ukončit před limitem, fanoušci si mohli vychutnat nádhernou tříkolovou bitvu, ve které „Mach“ jednoznačně zvítězil na body. 

6. Muradov vs. Marques

Opomenout samozřejmě nelze ani bojovníkův poslední zápas na domácí půdě. V tom se „Mach“ postavil proti vysoce nebezpečnému Brazilci s příznačnou přezdívkou „War Machine“, který se v minulosti představil i na půdě UFC. Před domácím bojovníkem tak stála velká výzva, které se však zhostil naprosto suverénně.

Po prvním 5minutovém kole se zápas přesunul do druhého, ve kterém dominantní Muradov svého soupeře krásně dostal na zem, kde jej následně zasypal tvrdými údery. Rozhodčímu nezbývalo nic jiného, než zápas ukončit. Skvělé TKO a poslední krůček před přestupem do největší světové organizace. 

5. Muradov vs. Ramires 2

Odvetný zápas Muradova s Brazilcem Ramiresem si své místo v žebříčku zaslouží hned ze dvou důvodů. Tím první je skutečnost, že při jejich prvním vzájemném souboji musel „Mach“ zápas ukončit kvůli zranění a v odvetě se mu tuto nepříjemnou prohru podařilo napravit. A tím druhým důvodem je fakt, že se tak zároveň stal šampionem střední váhy, ve které od té doby nenašel přemožitele. V odvětě soupeři nedal šanci a Ramirese ukončil ve 2. kole pomocí TKO.

4. Muradov vs. Primera

Další zápas, další pás. V tomto případě Muradov zazářil na akci Night of Warriors 15, kde fanouškům předvedl další úžasnou ukázku svých schopností. Hned v prvním kole Muradov vyslal na bradu svého soupeře tvrdý zvedák, po kterém se Španěl Tato Primera okamžitě skácel k zemi a již nebyl schopen pokračovat. Učebnicové KO a jako třešnička na dortu pás pro evropského šampiona WASO.

 3. Muradov vs. Siwy

V posledním zápase Makhmuda Muradova pod organizací XFN se pokusil šňůru vítězství domácímu borci přerušit Grzegorz Siwy, kterého fanoušci mohou znát například díky výhře nad „Pirátem“ Krištofičem. Na „Macha“ však nevyzrál. Česko-uzbecký bojovník se postaral o další vysoce atraktivní bitvu, kterou završil nádherným KO.

V závěru třetího kola trefil Poláka tvrdým naskočeným kolenem, ke kterému záhy přidal uzemňovací pravačku. A bylo vymalováno. Naprosto nádherný závěr zápasu, jaký se jen tak nevidí.

 2. Muradov vs. Pereira

Svědky opravdové lahůdky se diváci stali také na akci Oktagon 12, kde Muradov stanul proti velmi kvalitnímu Brazilci Pereirovi, který do té doby hořkou chuť porážky ochutnal pouze třikrát. Pro „Macha“ se zároveň jednalo o premiéru pod hlavičkou domácí organizace Oktagon MMA a ta zřejmě nemohla dopadnout lépe.

Hned v prvním kolem trefil Muradov bradu svého soupeře ohromným pravým hákem, po kterém Brazilci div neuletěla hlava do vrchní části tribun. Pereira neměl šanci úder ustát a dokončit práci na zemi už pak bylo pro česko-uzbeckého bijce snadným úkolem.  

 1.

A je tu samotná špička žebříčku. První místo necháváme symbolicky prázdné. To proto, že věříme, že to nejlepší má Makhmud Muradov teprve před sebou a těmi nejúžasnějšími zápasy a výkony v kariéře nás bude ohromovat během svého působení v UFC.

Do svého prvního zápasu na nejprestižnějším světovém kolbišti „Mach“ nastupuje již zítra na akci v Kodani. Jeho soupeřem bude Ital Allesio Di Chirico, který v minulosti porazil například jednoho z nejznámějších českých trenérů André Reinderse. Podle bookmakerů je však favoritem na výhru právě Muradov a výhru domácímu borci věští i Karlos Vémola, podle kterého „Mach“ Itala ukončí ve třetím kole.

Jak výsledek Machovy premiéry v UFC tipuješ ty? A jaké Muradovy dosavadní zápasy jsou tvé nejoblíbenější? Dej nám vědět níže v komentářích. 

Domů
Sdílet
Diskuse