Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2019 18:29
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Letadlo prudce kleslo o 9 kilometrů, na palubě vládla panika

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ozýval se dětský řev a žalostný hysterický křik.

Na let 2353 společnosti Delta Airlines směřující z americké Atlanty do Fort Lauderdale cestující jen tak rychle nezapomenou. Letadlo ztratilo kontrolu a během krátkých sedmi minut kleslo až o 8,8 kilometrů. Desítky pasažérů okamžitě zpanikařily a křičely hrůzou.

Jak informuje stanice CNN, letadlo bylo v té době přibližně uprostřed cesty a z nadmořské výšky 12 kilometrů se najednou ocitlo pouze ve třech kilometrech. Nikomu se však naštěstí nic nestalo a letadlo úspěšně dorazilo do plánovaného cíle. V oficiálním prohlášení dopravce uvedl, že došlo k nepravidelnosti tlaku v kabině.

Během několikaminutové paniky na palubě mnozí telefonovali svým rodinám a loučili se s nimi. Ze zavazadlového prostoru se vysunuly kyslíkové masky. Letadlem se ozýval dětský řev a žalostný hysterický křik.

Pasažéři se obávali nejhoršího, domnívali se, že brzy zemřou. „Okamžitě jsem psal své ženě a otci, že jsem je miloval. Moje matka seděla vedle. Řekl jsem jí, že ji miluji a objal jsem svého malého syna,“ napsal na Twitter jeden z cestujících.

Podle mnoha reakcí pasažérů na sociálních sítích prý posádka zvládla celou situaci bravurně. „Letušky byly úžasné, uklidňovaly nás a snažily se zabránit zhoršení situace,“ tvrdí ohlasy na Twitteru.

 

Domů
Sdílet
Diskuse