Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2019 11:47
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

V Praze má vyrůst nejvyšší budova v Česku. Top Tower bude dominovat vrak lodi zapíchnutý do země

KULTURA
Uložit Uložené

V Nových Butovicích má být postavena 135 metrů vysoká budova.

V Praze, nedaleko stanice metra Nové Butovice, má vyrůst výšková budova Top Tower. Dosahovat bude 135 metrů a stane se tak nejvyšší budovou v Česku. Za návrhem projektu stojí mimo jiné také  sochař David Černý a architekt Tomáš Císař ze studia Black n´ Arch. V budově mají být kanceláře, byty a kulturní centrum. Investiční náklady by dle odhadů měly činit 2 miliardy korun. Informuje o tom developerská společnost Trigema.

V nejvyšším bodě stavby má být veřejně přístupná vyhlídka, do níž se návštěvníci dopraví pomocí skipového výtahu. V nižších podlažích pak bude multifunkční kulturní centrum s veřejně přístupnou střešní zahradou. Společnost Trigema, která je investorem, počítá pro Top Tower s certifikátem LEED Gold, mělo by tedy jít o energeticky úspornou budovu. Stavba má začít v roce 2021 a trvat necelé tři roky. 

Doporučeno
Zabíjení jako výnosný byznys: na dně Orlické přehrady i uprostřed McDonaldu. Takhle se vraždilo v Česku v 90. letech Zabíjení jako výnosný byznys: na dně Orlické přehrady i uprostřed McDonaldu. Takhle se vraždilo v Česku v 90. letech 22. dubna 2019 21:05
Domů
Sdílet
Diskuse