Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2019 17:15
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Facebook pozastavil desetitisíce aplikací kvůli sbírání údajů, snaží se obnovit své dobré jméno

TECH
Uložit Uložené

Tvrdí, že ne všechny byly hrozbou, jen se chtějí zlepšit.

Facebook pozastavil desítky tisíc aplikací v souvislosti s vyšetřováním sbírání osobních údajů. Tvrdí, že chce zlepšit svá opatření. Proto pozastavil desetitisíce aplikací, které byly spojeny s přibližně 400 vývojáři, píše BBC. Facebook ale tvrdí, že ne všechny z nich byly pro uživatele hrozbou, jen si chtějí být věcmi jisti.

 

Facebook sa po obrovskom škandále snaží obnoviť svoje dobré meno, pozastavil desaťtisíce aplikácií kvôli zbieraniu údajov
Facebook sa po obrovskom škandále snaží obnoviť svoje dobré meno, pozastavil desaťtisíce aplikácií kvôli zbieraniu údajov Zdroj: pixabay

Nejsou známy všechny aplikace, které byly pozastaveny. Mnohé z nich prý byly stále jen ve zkušební době a k tobě, běžnému uživateli, se ještě nedostaly. Některé však byly zrušeny úplně, například jedna z nich se jmenovala myPersonality. Ukázalo se, že informace sdílela s výzkumníky a společnostmi, přičemž ochrana uživatele byla minimální.

V roce 2018 se Facebook dostal pod obrovský tlak. Přišlo se na to, že společnost Cambridge Analytica měla přístup k datům mnoha uživatelů bez jejich povolení či vědomí. To, na co data využili, se stále vyšetřuje. Pravděpodobně tím však ovlivnili americké prezidentské volby v roce 2016 upravenou, specializovanou reklamou.

Doporučeno
Facebook zvažuje skrývání počtu lajků a reakcí na příspěvcích Facebook zvažuje skrývání počtu lajků a reakcí na příspěvcích 3. září 2019 15:01

Federální obchodní komise USA po incidentu udělila Facebooku pokutu 5 miliard dolarů. Je to dosud největší uložená pokuta za porušení soukromí spotřebitelů. Skandál však nebyl pro Facebook škodlivý jen ztrátou peněz, čelí od té doby mnohým dalším žalobám, ale zejména mezinárodní kritice. I nejnovějším pozastavením aplikací se zřejmě snaží o obnovení dobrého jména.

Domů
Sdílet
Diskuse