Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2019 17:11
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

V USA zrušili let, protože na záchodě byl muslim a spláchl dvakrát

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Cestující už byli na palubě letadla, když let zrušili.

Dva muslimové z Dallasu tvrdí, že byli ve čtvrtek diskriminačně přinuceni opustit letadlo z Alabamy do Texasu. Jeden z nich byl totiž podezřelý, protože si před odletem zašel na záchod. A dvakrát spláchl, informuje NBC.

 

Cestujúci už boli na palube lietadla, keď let zrušili, pretože muž moslimského pôvodu bol na záchode a spláchol dvakrát
Cestujúci už boli na palube lietadla, keď let zrušili, pretože muž moslimského pôvodu bol na záchode a spláchol dvakrát Zdroj: wikimedia

Issam Abdallah a Abderraoof Alkhawalden byli v sobotu ráno na palubě letadla společnosti American Airlines v Birminghamu. Chtěli odletět domů do Dallasu, když posádka všechny cestující přiměla vystoupit z letadla.

Muži říkají, že jim na začátku tvrdili, že jde o obecný bezpečnostní problém a něco musí zkontrolovat. Později jim agent FBI řekl, že Abdallah byl podezřelý, protože v letadle použil toaletu.

„Zeptal jsem se agenta FBI proč a on řekl, že jsem šel na záchod a spláchl dvakrát,“ řekl Abdallah reportérům. „Bylo to neskutečně ponižující, řekl to před úplně všemi. Mám pocit, že jsem byl diskriminován kvůli mému původu a náboženství.“

Doporučeno
Typický vztah páru ze střední školy, který se neustále scházel a rozcházel, ukončila až kulka z chlapcovy zbraně Typický vztah páru ze střední školy, který se neustále scházel a rozcházel, ukončila až kulka z chlapcovy zbraně 3. září 2019 16:07

American Airlines se k situaci později vyjádřily, řekly, že let byl zrušen kvůli bezpečnostním opatřením. Člen posádky a jeden cestující prý vyjádřili obavy a proto všechny požádali, aby z letadla vystoupili. Tvrdí, že všechny obavy berou vážně a let zrušily, aby se ujistily, že je vše v pořádku. Všechny cestující přesunuly na další let.

Letecká společnost také říká, že se s Issam a Abderraoofem později spojila, aby jim situaci lépe vysvětlila.

Domů
Sdílet
Diskuse