Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2019 20:43
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Policista zatkl šestileté a osmileté dítě, na stanici jim dokonce pořídili fotku do policejní databáze

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

„Žádné 6leté dítě by nemělo mít možnost říci, že mělo na rukou pouta,“ říká Meralyn Kirkland, babička zatčeného děvčátka.

Policista ve čtvrtek zatkl dvě děti, jednomu bylo 6 let a druhému 8. Školáky zatkl při událostech, které spolu nesouvisely.

Důstojník Dennis Turner měl službu ve škole, kde nařkl studenty z přestupku a později je zadržel. Dennis nerespektoval nařízení ministerstva a žádal od svého velitele souhlas k zatčení dětí mladších než 12 let, informuje BuzzFeed.

Vyšetřování policistů začalo poté, co babička 6letého děvčete začala o případě veřejně mluvit. Tvrdí, že její vnouče spoutal a odvezl v policejním autě na stanici, kde mu dokonce udělali fotky do policejní databáze. Tato skutečnost pobouřila lidi po celých Spojených státech.

 

Meralyn Kirkland, babička 6leté Kaji Rolle tvrdí, že jí ze školy zavolali a oznámili, že její vnouče bylo zatčeno. Jako důvod udali, že mělo záchvat hněvu ve škole, kde chodí do prvního ročníku.

„Žádné 6leté dítě by nemělo mít možnost říci, že mělo na rukou pouta, že se vezlo vzadu v policejním autě, že ho odvezli do nápravně výchovného ústavu pro mladistvé, aby mu odebrali otisky prstů a vyfotili si ho,“ říká babička v slzách.

Holčička byla z vazby propuštěna a vrácena do školy předtím, než údaje zpracovali, tvrdí policejní oddělení Orlanda. Připomíná však, že policista Dennis bude čelit důsledkům za své jednání a bude předmětem vnitřního vyšetřování.

Doporučeno
Vražda pražského taxi-bosse je dodnes nevyjasněná. V 90. letech bral výpalné a shromažďoval informace na podsvětí i politiky Vražda pražského taxi-bosse je dodnes nevyjasněná. V 90. letech bral výpalné a shromažďoval informace na podsvětí i politiky 9. září 2019 10:48

Druhé dítě, které zatkli, byl 8letý chlapec, jehož obvinili z přestupku. Jeho případ byl zpracován v místním nápravně výchovném ústavu pro mladistvé. Později ho propustili, když si pro něj přišel člen rodiny.

Domů
Sdílet
Diskuse