Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2019 9:31
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Nejbohatší Češi a Slováci vydělávají čím dál více, klesá jen majetek Babiše. Přišel o 20 miliard korun

ZAJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložit Uložené

Daří se všem kromě Babiše. Týdeník Euro zveřejnil žebříček nejbohatších Čechů a Slováků.

50 nejbohatších Čechů a Slováků si meziročně přilepšilo až o 125 miliard korun, informuje Euro.cz. Ne všichni však bohatli a nejvíce ze všech to pocítil český premiér se slovenským původem Andrej Babiš. Klesající ziskovost a stoupající zadlužení Agrofertu připravilo kontroverzního politika o 20 miliard korun. Tato skutečnost měla za následek i změnu pořadí na prvních čtyřech příčkách.

S vysokým náskokem si první místo drží majitel finanční skupiny PFF Petr Kellner, jehož majetek se odhaduje na přibližně 270 miliard korun. Společnost se zaměřuje na spotřebitelské financování, maloobchod, bankovnictví i obchodování s nemovitostmi. Na druhém místě už nenajdeme Andreje Babiše, předběhl ho totiž Radovan Vítek s majetkem přibližně 89 miliard korun podnikající v nemovitostech.

Doporučeno
Zkusil jsem žít na minimální mzdě v Praze. Zadlužil jsem se a přežíval na instantních polévkách Zkusil jsem žít na minimální mzdě v Praze. Zadlužil jsem se a přežíval na instantních polévkách 11. března 2019 17:53

Andreje Babiše předběhl i Karel Komárek s 80 miliardami korun, které získal díky podnikání v těžbě ropy a sázek. Aktuálně má český premiér majetek v hodnotě 71 miliard korun.

Z celkového počtu 50 nejbohatších lidí si přilepšilo až 36, dalších 7 nezaznamenalo žádnou změnu a zbývajících 7 zaznamenalo pokles. Jediným nováčkem v žebříčku je Martin Hájek – majitel společnosti Livesport, která se zaměřuje na sportovní zpravodajství.

Domů
Sdílet
Diskuse