Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2019 12:57
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Greta Thunberg získala alternativní Nobelovu cenu a téměř 100 tisíc eur. Nadace ocenila její iniciativu a bojovnost

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

16letá aktivistka je podle představitelů nadace zosobněním myšlenky, že každý má sílu něco změnit.

Celý svět aktuálně sleduje, jak 16letá aktivistka ze Švédska vyučuje největší politiky na světě, jak řešit klimatickou krizi. Její emotivní výstup na Summitu OSN by mohl být s velkou pravděpodobností iniciativou k tomu, aby představitelé jednotlivých zemí začali jednat.

Doporučeno
Planeta umírá a je nám to úplně jedno. Máme však želízko v ohni, švédskou aktivistku Gretu Thunberg Planeta umírá a je nám to úplně jedno. Máme však želízko v ohni, švédskou aktivistku Gretu Thunberg 30. července 2019 15:20

Greta Thunberg dnes zároveň získala ocenění známé jako alternativní Nobelova cena, resp. Cena za správný život, informuje švédský The Local. Mladá enviromentální aktivistka si už vysloužila i nominaci na Nobelovu cenu za mír, nadace ale zatím ocenila Thunberg za „prosazování politických požadavků na urgentní kroky v souvislosti s klimatickými změnami“.

Kromě ní získali stejnou cenu další tři aktivisté bojující za práva žen, záchranu amazonských pralesů a lidská práva. Každý z laureátů dostane i přibližně 93 tisíc eur.

Doporučeno
Donald Trump si utahuje z klimatické aktivistky Grety Thunberg: „Vypadá jako velmi šťastná dívka!“ Donald Trump si utahuje z klimatické aktivistky Grety Thunberg: „Vypadá jako velmi šťastná dívka!“ 24. září 2019 14:09
Domů
Sdílet
Diskuse