Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2019 17:17
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

V Austrálii legalizovali rekreační užívání marihuany pro osobní účely. Můžeš mít u sebe až 50 gramů

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Nová legislativa se týká jen hlavního města, které se tak stává vůbec prvním městem s legální marihuanou v celé zemi.

Canberra, hlavní město Austrálie, se rozhodla pro liberální cestu v souvislosti s marihuanou. Nový zákon totiž legalizuje rekreační užívání konopí pro osobní účely. Stává se tak vůbec prvním městem v celé zemi. V parlamentu byly schváleny nové předpisy, které umožňují přechovávání 50 gramů sušené marihuany.

Zákon by měl začít platit už od 31. ledna a jak informuje stanice CNN, týká se pouze dospělých osob a platí v celém Teritoriu australského hlavního města (ACT).

Doporučeno
Katka odjela do Peru na ayahuascový rituál. Setkala se s démony, pak se jí spustily psychózy a musela i na elektrošoky Katka odjela do Peru na ayahuascový rituál. Setkala se s démony, pak se jí spustily psychózy a musela i na elektrošoky 30. ledna 2019 13:10


Poslanci během jednání uvedli, že marihuana je nejčastěji užívaná nelegální látka v zemi. V roce 2017 došlo v Austrálii k více než 72 000 zatčením v souvislosti s užíváním marihuany a až v 92 % šlo o spotřebitele.

Dospělé osoby však nemohou látku užívat v blízkosti nezletilých a uskladňovat ji musí výlučně jen mimo dosah dětí. Rovněž je zakázáno s marihuanou obchodovat. Jedné domácnosti je povoleno pěstovat maximálně čtyři rostliny konopí.

Opoziční poslanci však tvrdili, že změny podnítí občany k tomu, aby začali s užíváním látky, což by mělo údajně vést k většímu počtu psychóz souvisejících drogami. Lékařská marihuana na předpis je pro pacienty v zemi k dispozici již od roku 2017.

Domů
Sdílet
Diskuse