Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2019 20:42
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Lidé na sociálních sítích tvrdí, že Simpsonovi opět předpověděli budoucnost. Tentokrát ve spojení s Gretou Thunberg

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Fanoušci poukazují na podobnost projevů ohledně klimatické krize.

Lidé na sociálních sítích tvrdí, že Simpsonovi předpověděli další věc. Tentokrát vzestup mladé environmentalistiky Grety Thunberg. Poukazují na to, že Lisa a Greta jsou si velmi podobné.

V pondělí 16letá aktivistka přednesla vášnivý projev na summitu OSN, hovořila o potřebě zásadních změn v politice, pokud chceme zachránit životní prostředí. Obvinila politiky, že nedělají dost.

 

Ľudia na sociálnych sieťach hovoria, že Simpsonovci opäť predpovedali budúcnosť. Tentokrát v spojení s Gretou Thunberg
Ľudia na sociálnych sieťach hovoria, že Simpsonovci opäť predpovedali budúcnosť. Tentokrát v spojení s Gretou Thunberg Zdroj: TASR/AP

Greta uspořádala již několik protestů kvůli klimatickým změnám předtím, než v OSN vystoupila se svým projevem: „Lidé trpí. Lidé umírají. Celý ekosystém se hroutí. Jsme na začátku hromadného vyhynutí a vše, o čem mluvíte, jsou peníze a pohádky o věčném ekonomickém růstu. Jak si to vůbec dovolujete?“ řekla na summitu.

 

Ľudia na sociálnych sieťach hovoria, že Simpsonovci opäť predpovedali budúcnosť. Tentokrát v spojení s Gretou Thunberg
Ľudia na sociálnych sieťach hovoria, že Simpsonovci opäť predpovedali budúcnosť. Tentokrát v spojení s Gretou Thunberg Zdroj: fox

Fanoušci Simpsonových na sebe nedali dlouho čekat, rychle si spojili Gretu s věčně osmiletou animovanou postavou. Lisa totiž v seriálu pronesla podobné projevy a požadovala stejnou změnu.

Doporučeno
Simpsonovi předpověděli Trumpovu kandidaturu i události Game of Thrones. Tvůrci prozradili, jak se jim to daří Simpsonovi předpověděli Trumpovu kandidaturu i události Game of Thrones. Tvůrci prozradili, jak se jim to daří 24. července 2019 20:42

Fanouškům se právě scéna ze summitu spojuje s epizodou ze seriálu žlutého městečka. V ní je Lisa se svými spolužáky, kterým přednáší a říká, že Springfield za 50 let už nebude existovat a to všechno kvůli klimatické krizi.

Domů
Sdílet
Diskuse