Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. září 2019 12:54
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Rybář chytil 270kilového tuňáka v hodnotě 77 milionů korun, vrátil ho zpět do moře

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Tuňák modroploutvý patří mezi vzácné ryby, které kvůli nadměrnému lovu mohou brzy vyhynout.

Rybář jménem David Edwards se před pár dny na svém facebookovém profilu pochlubil velmi vzácným úlovkem, který však i přes vysokou exkluzivitu a velmi lákavou prodejní cenu vrátil zpět do vody. Společně s kamarády se mu podařilo chytit tuňáka modroploutvého, který byl obzvláště specifický svými proporcemi. Vážil přibližně 270 kilo a měřil více než 2,5 metru.

Deník Independent odhaduje jeho hodnotu na přibližně 3 miliony eur (přibližně 77 milionů korun), rybář se však spokojil s tím, že si mohl vzácný úlovek označkovat i vyfotit a pustil jej zpět.

Na plavbě nebyl kvůli komerčnímu lovu a dokonce se jim údajně podařilo přilákat ještě jeden větší kousek, ten však nakonec nechytili. Podle Davida je výskyt ryby v oblasti, kde se právě s kolegy nacházeli, vzácností. 

Jeden z komentujících se Davida ptal i na to, proč je vlastně ryba tak velká, na což odpověděl, že Japonci v poslední době omezili lov. Jde totiž o ohrožený druh, který je blízko vyhynutí.

 

Domů
Sdílet
Diskuse