Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2019 22:38
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Stíhačka MiG-29 havarovala u Nitry. Pilot přežil, hořící trosky našli v lese

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na Slovensku došlo k nehodě.

V sobotu večer ve 21:30 došlo k havárii slovenské stíhačky typu MiG-29 v blízkosti Nitry, v obci Nové Sady. Policie na své stránce na Facebooku informovala, že možnou příčinou nehody je nedostatek paliva. Podrobnosti budou objasněny později.

K místu vycestoval slovenský ministr obrany Peter Gajdoš i záchranné složky. Požár se podařilo uhasit, na místo přijedou i vyšetřovatelé leteckých nehod. Pilot je v bezpečí, stihl se včas katapultovat, převezen byl na pozorování do nemocnice.

Podle předběžných informací musel změnit místo přistání kvůli špatnému počasí na základně Sliač, později hlásil problémy, když se je nepodařilo vyřešit, nasměroval letadlo do neobydlené oblasti a katapultoval se. Zabránil tak škodám, ale i obětem na životech, které hrozily, kdyby stíhačka nekontrolovaně havarovala v obydlené oblasti.

Domů
Sdílet
Diskuse