Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2019 11:02
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Bratranci se neviděli 75 let, oba si mysleli, že ten druhý zemřel během holokaustu. Video zachycuje jejich bezprostřední reakce

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Muži spojily sociální sítě.

Jako malí chlapci oba přežili koncentrační tábor. 87letý Morris Sana a 85letý Simon Mairowitz však 75 let žili v domnění, že ten druhý to nepřežil. V dětství si byli velmi blízcí. Nacisté však napadli v roce 1940 Rumunsko a jejich rodiny musely uprchnout ze země. Tehdy se jejich cesty rozdělily, píše People.

Doporučeno
V Německu si můžeš pronajmout Žida. Kontroverzně nazvaný program má bourat stereotypy V Německu si můžeš pronajmout Žida. Kontroverzně nazvaný program má bourat stereotypy 28. září 2019 16:52

Díky sociálním sítím se ale opět našli. Neteř Morrise Sany se spojila s příbuznými na Facebooku a zařídila setkání obou mužů. Celé se to podařilo zachytit na kamerový záznam. Muži si podávají ruce a pořádně se objímají.

„Rád tě vidím,“ říká Sana. Mairowitz držel Sanovu tvář ve svých dlaních. „Rád tě vidím po všech těch letech,“ odpovídá mu Mairowitz. Sana dodal, že často uvažoval o tom, co všechno musel zažít za tu dobu, co se viděli naposledy.

Domů
Sdílet
Diskuse