Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2019 15:44
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Křesťané mají morální povinnost pomáhat migrantům, řekl papež František během mše

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Měli bychom pomáhat lidem, kteří naši pomoc potřebují.

Uprchlíci a migranti z Afriky rozdělují Evropu. Migrační krize zasáhla prakticky všechny země starého kontinentu. Přesto bychom neměli zapomínat na lidskost a pomáhat lidem, kteří jsou v nouzi. Podle papeže Františka křesťané mají morální povinnost pomáhat migrantům, řekl v neděli na speciální mši u příležitosti Světového dne migrantů a uprchlíků, který si připomíná katolická církev.

„Pravda, která bolí. Tento svět se stává stále více elitářským a krutějším vůči vyloučeným,“ řekl papež. Pán se podle něj zvlášť zajímá o cizince, vdovy a sirotky, protože nemají práva, jsou vyloučeni ze společnosti. Křesťané by podle něj neměli být lhostejní.

Doporučeno
Papež přišel na pravidelnou týdenní modlitbu o 25 minut později, protože se zasekl ve výtahu Papež přišel na pravidelnou týdenní modlitbu o 25 minut později, protože se zasekl ve výtahu 1. září 2019 17:02

„Musíme být pevně odhodláni vybudovat spravedlivější svět.“ Papež je známý tím, že dlouhodobě bojuje proti nenávistným slovům vůči migrantům. Zároveň boří zažité zvyky Vatikánu, aby se přiblížil běžným lidem. V minulosti například líbal nohy súdánským vůdcům, aby se už nikdy nevraceli k občanské válce. Je známý i tím, že vyměnil honosné róby a trůny za obyčejné oděvy a stal se papežem, se kterým se dokáže ztotožnit množství lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse