Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2019 10:10
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Obchod žalovaný Arianou Grande zavře 350 poboček, jejich počet se sníží skoro o polovinu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Módní gigant se stěhuje před konkurencí.

Známá módní společnost Forever 21 požádala o ochranu před bankrotem a uzavře řadu svých poboček, píše BBC. Podle vedení firmy by mělo Forever 21 opustit část trhu v Asii a Evropě, ale nadále zůstane v Mexiku a Latinské Americe.

V konečném důsledku by se měl počet poboček snížit o 350 provozoven, a tedy z 800 na přibližně 450. Za celou situací má stát vzrůstající konkurence v podobě módních rivalů z online prostředí.

Doporučeno
Češky a Slovenky na internetu prodávají použité kalhotky nasáklé močí nebo ejakulátem. Vydělávají tisíce měsíčně Češky a Slovenky na internetu prodávají použité kalhotky nasáklé močí nebo ejakulátem. Vydělávají tisíce měsíčně 27. září 2019 8:39

S využitím zákonů USA (konkrétně takzvaného Bankruptcy Code) firma podala žádost o ochranu před bankrotem, aby byly odloženy její závazky vůči věřitelům. Mezitím by Forever 21 uzavřela řadu zmíněných poboček.

„Neznamená to, že odcházíme z byznysu – právě naopak, žádost o ochranu před bankrotem je uváženým krokem k tomu, abychom přešli na úspěšnou cestu k budoucnosti,“ cituje slova mluvčího firmy BBC. 

Toto rozhodnutí přichází jen pár týdnů poté, co společnost zažalovala o 10 milionů Ariana Grande. Více se o daném sporu dočteš v následujícím článku.

Doporučeno
Ariana Grande žaluje obchod s oblečením o 10 milionů za použití dvojnice v kampani poté, co odmítla spolupráci Ariana Grande žaluje obchod s oblečením o 10 milionů za použití dvojnice v kampani poté, co odmítla spolupráci 4. září 2019 9:48
Domů
Sdílet
Diskuse