Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2019 11:02
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Video zachycuje pád mostu na Tchaj-wanu. Pod ním může být uvězněno až šest lidí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sesuv mostu Nanfang'ao za sebou zanechal pohřešované a zraněné.

V přístavním městě Sua'o na severovýchodě Tchaj-wanu se zřítil most Nanfang'ao. Informoval o tom server CNA. Konstrukce mostu se sesula na rybářské lodě o půl desáté místního času. Na některých lodích se nacházeli rybáři. Oběti zatím potvrzeny nejsou.

Záchranné práce však nadále pokračují. Podle místní Národní protipožární agentury je dalších dvanáct osob zraněných, z nichž šest nich jsou filipínští a tři indonéští rybáři. Pohřešuje se také tchaj-wanský řidič cisterny s benzínem, který zrovna přes most přejížděl.

Přesný čas katastrofy získala CNA od tchaj-wanského zákonodárce Wang Ting-yu, který ve facebookovém postu dodal, že se pod mostem během zřícení nacházely tři rybářské loďky. Dále jela přes most cisterna, která přejezd těsně nestihla a zřítila se společně s ním. Následně začala hořet.

Zákonodárce také přidal vyjádření místního starosty, jenž uvedl, že pět osob již bylo vyproštěno a šest dalších na záchranu čeká.

Domů
Sdílet
Diskuse