Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2019 17:20
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Nový iPhone 11 Pro byl v testu pomalejší než loňský iPhone XS

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Výsledek byl malým překvapením, dá se však velmi snadno vysvětlit.

Pokud svůj smartphone využíváš opravdu naplno a nevadí ti za něj dát desetitisíce korun, určitě tě zaujala všechna srovnání nového iPhonu 11 (nebo 11 Pro) s jeho největšími konkurenty.

Podle nezávislých testů má nová jablečná jedenáctka nejlepší displej, jedny z nejlepších nočních fotografií a také vynikající výdrž baterie.

BRG.com však upozornilo na video, které ti prozradí, jak velkým krokem vpřed ohledně rychlosti systému je nový mobil v porovnání s loňským iPhonem XS a dva roky starým iPhonem X.

Výsledky speedtestu, během kterého redaktoři kanálu EverythingApplePro absolvovali klasický okruh spouštění náročných aplikací a her nebo exportu videa, tě však možná překvapí.

Dvouletý iPhone X byl samozřejmě nejpomalejší, ale loňský iPhone XS letošní novinku překonal.

Z videa by sis tak mohl učinit závěr, že iPhone 11 Pro je pomalejší než loňský iPhone XS. Vzhledem k rychlejšímu procesoru to pochopitelně nedává žádný smysl. Obzvláště, pokud v benchmarku Geekbench novinka svůj potenciál naplno potvrzuje.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Video ale nabízí i možné vysvětlení. Test totiž probíhal s operačním iOS 13 vydaným ještě před startem prodeje nových iPhonů a je tedy možné, že Apple ještě nevychytal všechny malé chybičky. iPhone 11 Pro se údajně také výrazně zahříval, za což možná může rychlejší 18wattová nabíječka v balení.

iOS 13 byl již před pár dny nahrazen verzí 13.1.2. Ta má řadu nedostatků eliminovat. Test se šokujícím výsledkem by si proto zasloužil zopakování.

Domů
Sdílet
Diskuse