Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2019 6:55
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Bookli si luxusní Airbnb na Ibize za 320 tisíc korun, po příjezdu zjistili, že neexistuje

ZAJÍMAVOSTI AIRBNB
Uložit Uložené

Dovolená snů? Spíš noční můra.

Britská dvojice Ian a Denise Feltham si plánovala dovolenou na exotickém ostrově ve Španělsku. Nedopadla však podle jejich představ. Místo vysněného oddechu na nejvyšším patře v luxusním apartmá je čekalo nemilé překvapení: ubytování, za které předem přes službu Airbnb zaplatili v přepočtu okolo 320 tisíc korun, neexistuje.

Fejková nabídka na Airbnb

Přestože nabídka dnes už na Airbnb není dostupná, podle informací CNN šlo o fotografie několika apartmánů, které pronajímá complex Las Boas. Manželé hledali luxusní soukromé ubytování pro sebe a své dva pejsky. Našli skvělou nabídku, soukromý apartmán s tureckými lázněmi, jacuzzi a mramorovou terasou, který byl navíc blízko k písečné pláži, je zaujal okamžitě.

Doporučeno
Hostitel z Airbnb se přiznal, že zabil hosta, který mu dlužil za ubytování Hostitel z Airbnb se přiznal, že zabil hosta, který mu dlužil za ubytování 6. března 2019 15:34

Podle The Times mělo ubytování 37 hodnocení a v průměru 4 hvězdičky z 5. Proto dlouho neváhali a rezervovali si jej. Jak to již na Airbnb chodí, po schválení majitelem zaplatili plnou částku za ubytování: astronomických 320 tisíc korun za dva týdny. Z toho tvořila provize pro firmu zhruba 80 tisíc korun.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Las Boas Ibiza (@lasboass) on

Zaměstnanci komplexu však pro CNN potvrdili, že přes Airbnb daný apartmán nepronajímali, protože neexistuje. Nabídku nevytvořili oni a o žádné rezervaci nevěděli. Co tedy dělali Britové, když dorazili na místo?

Hostitelé se zdali být féroví

Lux Travel Collective, hostitelé, kteří nabízeli tzv. VIP Penthouse na pronájem, byli nápomocní a zpočátku komunikovali s manžely. Naposledy jim na zprávu odepsali v srpnu, v září se na telefonní číslo s thajskou předvolbou již Feltham nedovolal. Začal mít obavy a požádal známého na Ibize, aby šel osobně ověřit, že je čekají. Myslel si totiž, že platba ještě neprošla, řekl pro Times.

Doporučeno
Toužíš po izolaci od okolního světa? Pronajmi si plovoucí vilu na pobřeží Austrálie Toužíš po izolaci od okolního světa? Pronajmi si plovoucí vilu na pobřeží Austrálie 15. dubna 2020 14:27

Známého na recepci informovali, že o takové nabídce nevědí a konkrétní apartmán neexistuje. Feltham proto požádal Airbnb o nápravu, podle jejich pravidel reklamace však musíš nejdříve dorazit na místo a pokud se nedostaneš dovnitř, až potom můžeš oficiálně podat stížnost. Tak se také stalo: manželé v důchodu se svými dvěma teriéry přišli o pár dní nato do Las Boas a od recepčního zjistili, že opravdu jejich apartmán neexistuje. Museli si tedy najít narychlo jiné ubytování. Natahovačky s Airbnb tak mohly začít.

Přestože manželé ohlásili podvod jak Airbnb, tak i místní policii, firma se jim omluvila a nabídku na apartmán stáhla až poté, co je kontaktovala redakce The Times. Plnou částku jim samozřejmě vrátili, ale jinou formu kompenzace nenabídli. Nevíme, zda nějakým způsobem zakročí vůči hostitelům.

Domů
Sdílet
Diskuse