Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2019 16:41
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Vláda kvůli úmrtí Karla Gotta vyhlásila státní smutek. V případě souhlasu rodiny zajistí státní pohřeb

NEWS KAREL GOTT
Uložit Uložené

Vláda rozhodla o státním pohřbu pro zpěváka Karla Gotta. Ten přijde, pokud bude souhlasit jeho rodina. V den pohřbu zároveň vyhlásí státní smutek.

Tomáš Garrigue Masaryk, Václav Havel a nyní i Karel Gott. Vláda rozhodla, že legendární zpěvák, který zemřel v noci na středu, dostane v případě souhlasu rodiny státní pohřeb, přičemž v den tohoto pietního aktu bude vyhlášen státní smutek. Vláda to dnes rozhodla během mimořádně svolané schůze. Pohřeb by se po návrhu premiéra mohl konat v katedrále svatého Víta. 

„Navrhnu vládě, aby se uskutečnil státní pohřeb v katedrále svatého Víta. Myslím, že by si pan Gott zasloužil, aby se s ním lidé mohli takto rozloučit,“ řekl premiér s tím, že s pozůstalou rodinou bude v kontaktu a čeká na její vyjádření. V případě souhlasu jsou připraveni vybavit státní pohřeb.

Doporučeno
Karel Gott zemřel. Bylo mu 80 let Karel Gott zemřel. Bylo mu 80 let 2. října 2019 10:21

 S rozhodnutím souhlasí také prezident Miloš Zeman. „‪Prezident republiky Miloš Zeman plně podporuje návrh vypravit Mistru Karlu Gottovi státní pohřeb v Katedrále a vyhlásit v tento den státní smutek,“ poznamenal jeho mluvčí Jiří Ovčáček

„Státní vlajky na Pražském hradě a v Lánech byly na znamení hlubokého zármutku celé vlasti z rozhodnutí prezidenta republiky Miloše Zemana staženy na půl žerdi. Bude tomu tak až do státního pohřbu Mistra Karla Gotta,“ doplnil mluvčí na Twitteru.

K návrhu se vyslovil i ministr kultury Lubomír Zaorálek. „Po konzultaci s rodinou Karla Gotta navrhnu vládě zorganizovat státní pohřeb,“ uvedl na svém twitterovém účtu. 

Domů
Sdílet
Diskuse