Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2019 9:04
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Vladimir Putin ostře útočí na Gretu Thunberg. Nazval ji špatně informovanou zmanipulovanou teenagerkou, kterou někdo ovládá

NEWS VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Na energetickém fóru v Moskvě si ruský prezident neodpustil silná kritická slova směrem k mladé enviromentální aktivistce.

Ruský prezident se během včerejška zúčastnil energetického fóra v Moskvě, kde část svého projevu věnoval i 16leté aktivistce Gretě Thunberg. Kriticky Vladimir Putin reagoval na její nedávné vystoupení na půdě OSN.

Dívku nazval špatně informovanou zmanipulovanou teenagerkou, která následně ovlivněna „určitými nejmenovanými skupinami“ pronesla na mezinárodní půdě nereálné požadavky, píše Daily Mail.

Doporučeno
Lidé na sociálních sítích tvrdí, že Simpsonovi opět předpověděli budoucnost. Tentokrát ve spojení s Gretou Thunberg Lidé na sociálních sítích tvrdí, že Simpsonovi opět předpověděli budoucnost. Tentokrát ve spojení s Gretou Thunberg 26. září 2019 20:42

„Jdi a vysvětli obyvatelům rozvojových zemí, proč by měli i nadále žít v chudobě a nemít se jako Švédové,“ vzkazuje Gretě Vladimir Putin. Reaguje tak na její kampaň související s odstavením produkce fosilních paliv. Prezident největší země dodává, že považuje za ubohé, jak mladou ekologickou aktivistku někdo ovládá, aby prosazoval své cíle.

Gretu už za příliš radikální požadavky kritizoval i francouzský prezident Emmanuel Macron a známá jsou i ironická slova Donalda Trumpa.

Všichni reagují na emotivní projev, když 16letá dívka se slzami v očích kritizovala lídry OSN slovy, že jí ukradli dětství. „Neměla bych tu být. Měla bych být ve škole, na druhé straně oceánu. Zatímco vy se všichni obracíte na nás mladé, abychom vám dali naději. Jak si to dovolujete? Ukradli jste mi moje sny a moje dětství,“ prohlásila.

Doporučeno
Greta Thunberg se slzami v očích kritizovala lídry v OSN: Ukradli jste mi dětství a sny! Greta Thunberg se slzami v očích kritizovala lídry v OSN: Ukradli jste mi dětství a sny! 23. září 2019 22:20
Domů
Sdílet
Diskuse