Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2019 16:01
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Lea Beránka poslal soud na 6 let do vězení. Raper se proti rozsudku odvolal

ZAJÍMAVOSTI LEO BERÁNEK
Uložit Uložené

Leo Beránek dostal za několik násilných trestných činů šest let natvrdo, proti rozsudku se odvolal.

Rapující účastník reality show Hotel Paradise Leo Beránek dostal od pražského městského soudu šest let ve vězení za brutální napadení mladíka. Stalo se tak v květnu před pražským klubem Ateliér. Poškozenému způsobil otevřenou zlomeninu spodní čelisti a otřes mozku. Když pak padal k zemi, tak ho Beránek kopl do obličeje tak silně, že mladík upadl do bezvědomí.

29letý Beránek má na svědomí více násilných trestných činů. O pět dní později totiž v pražské Lhotce zmlátil a zkopal invalidu a následně i muže, který se ho při incidentu zastal. Beránek ho měl čtyřikrát praštit teleskopickým obuškem do hlavy. Na dalšího muže se psem vytáhl pistoli a vyhrožoval mu, že zvíře zastřelí. Namířil i na muže a vystřelil, z pistole ale nevyšel náboj.

Doporučeno
Raperovi Leu Beránkovi hrozí až 12 let za mřížemi kvůli násilným útokům. Napadení invalidy ale odmítá Raperovi Leu Beránkovi hrozí až 12 let za mřížemi kvůli násilným útokům. Napadení invalidy ale odmítá 23. července 2019 10:17

Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se proti němu odvolal a použití pistole úplně odmítá. Jak informuje Deník N, podle předsedkyně soudního senátu Veroniky Cukerové by si měl uvědomit, že nežije v žádném virtuálním světě akčních filmů a měl by se chovat zodpovědně. Zároveň by podle ní měl být vděčný své rodině, která jej v soudním procesu podporuje. 

Leo Beránek se dušoval, že se jen zastával dívky, kterou poškozený mladík měl napadnout. „Nebýt situace, kterou vyvolal poškozený, k žádnému zranění způsobeném mnou by nedošlo. (...) Já za to opravdu, opravdu nemůžu, že mi noha po týhle kombinaci vyjede,“ uvedl v závěrečné řeči. Deset let se prý věnuje bojovému umění a tak jednal automatizovaně

Soud neuvěřil

Na soud tato obhajoba však nestačila – podle soudu musel díky svým zkušenostem vědět, co útokem způsobí. Celý incident si navíc přehrál z kamerového záznamu. „Obžalovaný v době incidentu nebyl shledán nepříčetným, musel si být vědom následků svého jednání. Jeho jednání lze hodnotit jako zkratkovité a agresivní,“ řekla soudkyně Cukerová.

„Bylo prokázáno, že obžalovaný naplnil podstatu přečinu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, v jednočinném souběhu s přečiny výtržnictví a nebezpečného vyhrožování,“ dodala. Beránkovi původně hrozilo až 12 let vězení.

Leo Beránek je výtržnostmi a násilím nechvalně proslulý. V roce 2010 byl odsouzený za pokus o ublížení na zdraví a výtržnictví. Jedním ze známých konfliktů je agresivní výstup na předávání anticeny Zlatého Davida, kde vyhrál cenu za nepříliš povedené rapové počiny. Toto ponížení si nenechal líbit, vyšel na pódium a k přítomným se s partou jeho kumpánů choval útočně

Domů
Sdílet
Diskuse