Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2019 14:02
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Netflix v češtině je za rohem. Doplněny budou i tuzemské filmy

Netflix v češtině je za rohem. Doplněny budou i tuzemské filmy
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Diváci, kteří ocení přeložené uživatelské prostředí Netflixu do češtiny, by měli zbystřit.

Veškeré mimikry jsou pryč. Pokud se podíváte přes Apple TV a App Store do náhledu aplikace Netflix, zjistíte, že se producent jedněch z nejpopulárnějších světových seriálů rozhodl konečně přijít s lokalizací do češtiny. S informací přišel server Filmtoro.

Doporučeno
Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor) Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor) 28. září 2019 11:38

Samotná lokalizace je tedy zřejmě takřka připravena ke spuštění. V náhledech si můžete všimnout, že některé názvy budou zcela přeloženy do češtiny (A Series of Unfortunate Events – Řada nešťastných příhod), některé si zase zanechají původní název, který však doplní českým v menším fontu (Stranger Things). U některých názvů se bude snažit zachovat i původní font (Temný krystal).

Příprava na spuštění české mutace Netflixu se dá indikovat i podle situace na trhu, jak informovaly Seznam Zprávy. Americká společnost „obsadila“ místní dabingová studia, nabízí pracovní pozice a kupuje práva k českým filmům.

Domů
Sdílet
Diskuse