Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2019 11:25
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Trump tvrdí, že by jeho stěnu proti imigrantům nepřelezli ani profesionální horolezci. 75letý muž zorganizoval soutěž na replice

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Americký prezident sliboval stěnu na hranicích s Mexikem, kterou nepřeleze žádný uprchlík.

Donald Trump se už velmi dlouho snaží prosadit svůj nápad týkající se vysoké stěny, která by měla oddělit Mexiko od Ameriky. V roce 2018 například portál Novinky informoval i o tom, že jeho rozhodnutí už nabralo fyzickou podobu a on si poprvé prohlédl návrhy, jak by mohla stěna proti imigrantům vypadat. Jeho požadavkem bylo, aby byla průhledná a nedala se přelézt.

Za svým nápadem si stále stojí a před pár dny představil i nový návrh stěny na tiskové konferenci. V rámci ní řekl, že vláda měla možnost průhlednou stěnu s 1,5metrovým plátem železa v horní části otestovat na 20 profesionálních horolezcích a žádný z nich si s ní nedokázal poradit.

Doporučeno
Nenávistný pohled Grety Thunberg směrem k Trumpovi si lidé oblíbili. Vzniklo množství vtipných obrázků Nenávistný pohled Grety Thunberg směrem k Trumpovi si lidé oblíbili. Vzniklo množství vtipných obrázků 24. září 2019 18:01

75letému Ricku Weberovi se však jeho slova nezdají, a tak se rozhodl uspořádat soutěž, která se bude konat už za týden v regionu východního Kentucky, informuje Rockandice. Díky svým dlouholetým inženýrským zkušenostem se mu podařilo vytvořit repliku stěny nápadně podobnou té, jakou představil americký prezident.

Veřejnost si tak bude moci vyzkoušet, zda Donald Trump nelže. Do soutěže se zapojí i samotný Rick Weber, který je stále ještě držitelem horolezeckého certifikátu.

Trump tvrdí, že jeho stenu proti imigrantom nepreliezli ani profesionálni horolezci. 75-ročný muž zorganizoval súťaž na replike
Trump tvrdí, že jeho stenu proti imigrantom nepreliezli ani profesionálni horolezci. 75-ročný muž zorganizoval súťaž na replike Zdroj: Rick Weber (Archív)
Domů
Sdílet
Diskuse