Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2019 12:24
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Greta Thunberg cestuje z Kanady do Chile, aniž by použila letadlo. Musí to stihnout do prosince

ZAJÍMAVOSTI VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

„Mohu se zastavit, kde chci. A samozřejmě, každý pátek mohu protestovat bez ohledu na to, kde jsem,“ napsala 16letá aktivistka na svůj Facebook.

16letá aktivista Greta Thunberg má za sebou náročných pár týdnů, v jejichž rámci se v New Yorku zúčastnila největšího klimatického summitu OSN vůbec. Její emotivní projev, kde se do nejvyšších představitelů států obula za to, že jí ukradli dětství, již obletěl celý svět. Následně se do ní pustil americký prezident Donald Trump a po něm ještě i Vladimir Putin.

Doporučeno
Greta Thunberg vrací úder Putinovi, přes Twitter mu posílá rafinovaný vzkaz Greta Thunberg vrací úder Putinovi, přes Twitter mu posílá rafinovaný vzkaz 4. října 2019 11:58

Máme tak důkaz, že ani nejvlivnější muže světa její slova neminula, neberou je však vážně. Trump přišel s ironickým příspěvkem, ruský prezident si neodpustil i útok. Greta Thunberg, která byla nominována na Nobelovu cenu za mír, se následně ještě přesunula v Tesle od Arnolda Schwarzeneggera do Montrealu, kde se zúčastnila protestů, informuje Vox.

Greta Thunberg cestuje z Kanady do Čile bez toho, aby opustila zem. Musí to stihnúť do decembra
Greta Thunberg cestuje z Kanady do Čile bez toho, aby opustila zem. Musí to stihnúť do decembra Zdroj: maps.google.com (Refresher)

Z Kanady ji aktuálně čeká dlouhá cesta až do Chile, kde se bude v prosinci konat další klimatický summit OSN. Pro Vox se mluvčí 16leté ekologické aktivistky vyjádřil, že podobně jako v případě cesty do Spojených států, ani tentokrát Greta nevyužije k přemísťování letadlo. I po skončení důležité prosincové konference se zpět domů přesune alternativní dopravou.

Doporučeno
Nenávistný pohled Grety Thunberg směrem k Trumpovi si lidé oblíbili. Vzniklo množství vtipných obrázků Nenávistný pohled Grety Thunberg směrem k Trumpovi si lidé oblíbili. Vzniklo množství vtipných obrázků 24. září 2019 18:01

Sice není jasné, jak dlouho to bude trvat, Greta se však těší: „Mohu se zastavit, kde chci. A samozřejmě, každý pátek mohu protestovat bez ohledu na to, kde jsem,“ napsala 16letá aktivistka na svůj Facebook.

Domů
Sdílet
Diskuse