Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2019 16:03
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Žena bezdůvodně poškrábala Teslu Model 3 klíčem, speciální hlídací mód ji zachytil na kameru, nakonec se přiznala

TECH
Uložit Uložené

Vzhledem k výši škody ji pravděpodobně čeká slušný trest.

Před pár dny svět oběhlo video programátora jménem Alan Tweedie, na kterém jsme měli možnost vidět starší ženu, jak z neznámého důvodu poškrábala klíčem jeho Teslu Model 3. Video pochází z tzv. Sentry Mode určenému přesně na podobné účely. Speciální mód se zapne, když se nikdo nenachází v zamčeném autě s cílem sledovat okolí.

Doporučeno
Tesla prý porazila Porsche Taycan na Nürburgringu, Musk zatím raději mlčí. Toto je důvod Tesla prý porazila Porsche Taycan na Nürburgringu, Musk zatím raději mlčí. Toto je důvod 19. září 2019 9:27

Jelikož žena poškodila auto výrazným způsobem, Alan se rozhodl vypátrat ji. Za pár desítek hodin si video prohlédlo přibližně 250 tisíc lidí včetně samotné ženy, která se ve videu našla, informuje Electrek. Rozhodla se pro to sama na policii přihlásit a přiznat k tomu, co udělala.

Důvod sice stále není známý, policejní facebookový profil už oznámil, že 57letá Maria Elena Gimeno byla obviněna a podle dostupných informací jí hrozí pokuta ve výši 2 500 dolarů a maximálně rok ve vězení.

Cenná funkce Tesly by v budoucnu mohla pomoci mnoha nešťastným majitelům, kteří najdou na parkovišti auto poškozené klíčem nebo dveřmi sousedního auta. Zároveň jde i o prevenci, aby si ostatní rozmysleli, zda elektromobily značky Tesla budou poškozovat.

Domů
Sdílet
Diskuse