Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2020 16:35
Čas čtení 0:44
Richard Balog

Futuristický design, podsvícení a Lamborghini v garáži. Český pár si po návratu z Kanady dopřál bydlení snů

Futuristický design, podsvícení a Lamborghini v garáži. Český pár si po návratu z Kanady dopřál bydlení snů
Zdroj: BoysPlayNice
KULTURA
Uložit Uložené

Projekt, jaký na našem území nemá obdoby. Při pohledu na záběry rychle pochopíš proč.

Nemovitost, jakou bys na území České republiky rozhodně neočekával. Pražský ateliér architektů CollColl potvrdil svou vášeň pro neotřelost a navrhl futuristické bydlení, které boří všechny stereotypy.

Ve spolupráci s několika odborníky nejen z oblasti architektury či designu pracovali mezi lety 2010 až 2018 na projektu Villa Sophia, který si zamiluješ stejně jako my.

Doporučeno
Latino hvězda J Balvin odhalila své Asií inspirované bydlení v domovské Kolumbii Latino hvězda J Balvin odhalila své Asií inspirované bydlení v domovské Kolumbii 3. července 2020 10:54

Jedno z nejzajímavějších děl, jaké jsme měli možnost vidět, se rozprostírá na nerovnoměrném pozemku. Tvůrce tak čekalo množství výzev, včetně členitosti prostor obytné plochy. Se všemi překážkami si však architekti poradili a majitelům, mladému páru předtím žijícímu v Kanadě, vytvořili funkční obydlí v minimalistickém stylu. To funguje jako střed vesmíru, kolem kterého se točí život.

Samotná stavba s černým zevnějškem disponuje množstvím technických vychytávek. Většinu konstrukčních a materiálových rozhodnutí zvolili s důrazem na udržitelnost, trvanlivost a také haptickou pevnost, která podléhá nejpřísnějším normám.

Dům přitom nebyl navržen výhradně pro rodinný život, ale také jako pracoviště, které je sice součástí, ale je dokonale oddělené. Lepší představu o daném skvostu s panoramatickým výhledem na celou Prahu si už ovšem vytvoříš skrz záběre od BoysPlayNice, kteří již tradičně odvedli skvělou práci.

Detailnější informace najdeš na stránce architektů  

Domů
Sdílet
Diskuse