Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2019 16:31
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Matt Damon odmítl nabídku hrát v Avatarovi. Přišel tak asi o 250 milionů dolarů

Matt Damon odmítl nabídku hrát v Avatarovi. Přišel tak asi o 250 milionů dolarů
Zdroj: Fox/Disney
FILMY A SERIÁLY MATT DAMON
Uložit Uložené

Damona to bude mrzet do konce života.

Všichni herci se mohou „pyšnit“ rolemi, které odmítli. Některé za to opravdu nestály, ale a v některých případech si herci tlučou hlavou o zeď i desítky let později. Z filmů, které odmítli, se totiž v některých případech vyklubaly legendy či počiny tak úspěšné, že by hercům vydělaly desítky milionů dolarů. Na toto téma vtipně reagoval i Will Smith, který kdysi dávno odmítl roli Nea. Po zhlédnutí videa níže budeš úplně chápat, proč tak učinil.

Něčím podobným si prošel i Matt Damon. Jeho kariéra je plná skvělých, kriticky úspěšných a výdělečných filmů. Herec si skutečně uměl vybírat role a zajímavé projekty. I on ve svém životě ale udělal pár chyb. Jednou z nich bylo odmítnutí nabídky zahrát si v Avatarovi od Jamese Camerona. Damon se o tom rozhovořil v rozhovoru pro GQ.

„Jim Cameron mi nabídl Avatara. Učinil tak se slovy: ‚Poslouchej. Nikoho nepotřebuji. Na tento film nepotřebuji žádnou hvězdu. Pokud to nevezmeš, najdu nějakého neznámého herce a obsadím ho do role, protože tento film tě skutečně nepotřebuje. Pokud však roli vezmeš, dám ti 10 procent.'“

Bohužel, časopis už neuvedl, zda herec narážel na procenta z tržby, nebo z čistého zisku. Pokud by šlo o 10 % z tržeb, mluvili bychom o částce více než 250 milionů dolarů. V té době nikdo netušil, zda Avatar může být hit, natož tak obrovský. Pokud však šlo o procenta ze zisku, tam už tápeme ve tmě. Snímek byl nesmírně drahý, v kinech však vydělal obrovské peníze, nemluvě o televizních právech, merchandisingu a dalších příjmech ze značky.

Tak či onak, Damon přišel o stovky milionů dolarů. Vzhledem k množství procent můžeme usoudit, že šlo o hlavní roli Jakea Scullyho, kterou nakonec získal Sam Worthington. Ten však určitě dostal mnohem menší výplatu.

Domů
Sdílet
Diskuse