Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2019 16:24
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nástupce Game of Thrones se odhaluje v napínavém traileru. His Dark Materials bude dalším obrovským fantasy seriálem

Nástupce Game of Thrones se odhaluje v napínavém traileru. His Dark Materials bude dalším obrovským fantasy seriálem
Zdroj: BBC/HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

HBO uvolnilo trailer pro vysoce očekávaný seriál. Kdy se dočkáme první části?

HBO ztratilo největší seriál všech dob. Westworld se neuchytil tak, jak doufali a plánované spin-offy pro Game of Thrones jsou stále daleko. No a hlavně není nikde nepsané, že to budou hity. I proto připravuje obrovské fantasy jménem His Dark Materials. Po dlouhé době jsme se dočkali nového traileru a s ním rovnou i data premiéry úvodní části. Té se dočkáme 4. listopadu. První dvě epizody (celkem jich bude osm) zrežíroval oscarový Tom Hooper (The Danish Girl, The King's Speech, Les Misérables).

První série se bude soustředit na zdánlivě obyčejnou dívku jménem Lyra Belacqua (Dafne Keen) na její cestě několika multivesmíry. Samozřejmě, doprovázet ji bude také její démon Pantalaimon. Lyra však při pátrání po uneseném kamarádovi odhalí zlověstné spiknutí a pokusí se pochopit záhadný fenomén s názvem Prach. Také pozná odvážného chlapce Willa, který bude po jejím boku při setkáních s mimořádnými bytostmi a odhalování nebezpečných tajemství.

V seriálu uvidíme zvířecí/ďábelské odrazy postav, které byly kompletně vytvořeny skrz CGI/VFX. Na place však byly použity panenky, aby herci věděli, s kým a jak komunikovat. Seriál si objednalo ještě v roce 2015 BBC, přičemž o scénář se měl postarat Jack Thorne (National Treasure). Knižní sérii tvoří Northern Lights (v roce 2007 podle ní přišel do kin Zlatý kompas s Danielem Craigem), The Subtle Knife a The Amber Spyglass. Seriál zřejmě odvypráví příběh od začátku.

Nástupca Game of Thrones sa odhaľuje v napínavom traileri. His Dark Materials bude ďalším obrovským fantasy seriálom
Nástupca Game of Thrones sa odhaľuje v napínavom traileri. His Dark Materials bude ďalším obrovským fantasy seriálom

Herecké obsazení tvoří: Dafne Keen (Logan) jako Lyra, Lin Manuel-Miranda (Mary Poppins Returns) jako Lee Scoresby, James McAvoy jako Lyřin strýc Lord Asriel a Clarke Peters (The Wire) jako The Master, který trénuje Lyru. Ian Gelder (Queers) je zaměstnanec knihovny Charles, Ruth Wilson (The Affair) paní Coulterová, Will Keen (Wolf Hall) je Otec MacPhail, Ariyon Bakare (Life) je Lord Boreal a Georgina Campbell (Black Mirror) zase žurnalistka Adele Starminster. 

Domů
Sdílet
Diskuse