Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2019 12:11
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Malého chlapce mučí nebezpečná choroba i démoni. Okolí si ale myslí, že má pouze halucinace

Malého chlapce mučí nebezpečná choroba i démoni. Okolí si ale myslí, že má pouze halucinace
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jak to již v hororech bývá, ten, kdo vidí nadpřirozené věci, je považován za blázna.

Hrdinovi nechce nikdo věřit a jeho vidiny shazují na všechno možné jen proto, aby nemuseli nahlédnout za oponu, kde se skrývá děsivá pravda. S podobným hororovým klišé jsme se již setkali mnohokrát, ale v případě Eli od Netflixu malého chlapce kromě démona v domě ohrožuje i jeho nežádoucí zdravotní stav.

Kvůli němu musí nakonec podstoupit terapii, která sama o sobě působí skutečně hrozivě. Podle tvrzení doktorů má navíc očekávat prudké zhoršení zdravotního stavu. Jde tedy skutečně pouze o vedlejší účinky tohoto zákroku, nebo se v domě nachází nebezpečné zlo?

Asi bychom byli příliš naivní, kdybychom od Eli očekávali výjimečný horor, ale pokud máš zájem o nenáročnou hororovou jednohubku s několika zajímavými nápady, tato připravovaná novinka by tě mohla zřejmě potěšit. Spíše než na kvalitní hororovou atmosféru ale zjevně vsadí na klasické „jumpscares“.

O režii filmu se postaral Ciarán Foy, který v minulosti natočil průměrnou druhou část hororu Sinister (2015) a méně známý horor Citadel (2012). Scénář ke snímku napsali Richard Naing (Fear the Walking Dead), David Chirchirillo (Cheap Thrills) a Ian Goldberg (The Autopsy of Jane Doe). Film Eli bude na Netflixu dostupný již od 18. října 2019.

Malého chlapca mučí nebezpečná choroba aj démoni. Okolie si ale myslí, že má iba halucinácie
Malého chlapca mučí nebezpečná choroba aj démoni. Okolie si ale myslí, že má iba halucinácie Zdroj: Netflix
Domů
Sdílet
Diskuse