Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2019 22:18
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

iPhone 11 Pro za 2500 Kč? Díky Číně je možné všechno

TECH ČÍNA IPHONE
Uložit Uložené

Samozřejmě, jde o fake, který má ale s originálem překvapivě mnoho společného.

Nové iPhony 11 a 11 Pro jsou podle všech recenzí mimořádně zdařilé, ale jejich cena může být pro Čecha s průměrnou výplatou opravdu příliš vysoká.

Podobné tvrzení určitě platí i pro mnohé další země, například pro Čínu. Jelikož autorská práva a duševní vlastnictví v místních hodnotách na ty nejvyšší příčky ani zdaleka nevystoupaly, na trh mohla přijít firma s názvem GooPhone.

Ta bez jakéhokoli studu nabídla napodobeniny iPhonu. A protože Apple v září ukázal nové portfolio, aktualizace musela přijít i do nabídky GooPhone. 

Falešný 11 Pro Max stojí na pofidérním čínském e-shopu s doručováním do Česka 106 dolarů, tedy necelých 2500 korun.

iPhone za necelých 100 eur? Vďaka Číne je možné všetko
iPhone za necelých 100 eur? Vďaka Číne je možné všetko Zdroj: www.dhgate.com

Produktové obrázky jsou tak věrné, že se podle nás jedná o ukradené rendery z webu Apple.com. Velmi se podobá i trojice objektivů vzadu, ačkoli černá barva v praxi až tak úplně nesedí.

Originál a fake už na YouTube porovnává i několik videí. Detaily, jako rozdílné umístění loga zřejmě za zmínku nestojí, start a první androiďácka hláška již po pár sekundách ale již ano.

Kopie se snaží napodobit celé prostředí operačního systému iOS, ošklivý a tmavý displej nebo pomalé reakce ale napoví, že ne vše se podařilo podle představ „výrobce“.

Nefunguje ani odemykání tváří přes Face ID a samozřejmě nepočítej s tmavým režimem ani funkcí True Tone. Některé položky v menu dokonce vůbec nereagují, po kliknutí na ně se zkrátka nic nestane.

Třešničkou na dortu jsou podle očekávání výkony fotoaparátů. Dynamický rozsah na videu z kanálu EverythingApplePro prakticky neexistuje a videa jsou doslova rozpixelovaná.

GooPhone má v nabídce i fejkový iPhone XR nebo okopírovaný Samsung Galaxy S10+. Míra, s jakou si Číňané na kopírování svých vzorů dali záležet, je možná obdivuhodná. 

Otázkou ale zůstává, proč by sis takovou kopii chtěl kupovat. Nevadilo by ti, že se GooPhone přiživuje na snaze někoho jiného? A co by na takový mobil řekli tví kámoši?

Domů
Sdílet
Diskuse