Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2019 16:08
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

V Brazílii zadrželi Češku kvůli podezření z pašování kokainu. Měla s sebou dvouletou dceru

NEWS BRAZÍLIE
Uložit Uložené

Známí ženy z moravskoslezského kraje ji prý neviděli moc pracovat, přesto často cestovala do exotických zemí.

Policisté ze Sao Paula zadrželi Češku Lucii T. kvůli podezření z pašování kokainu. Na dovolenou v Brazílii, jak tvrdila na Facebooku, odletěla i se svou dvouletou dcerkou. Byla zde obviněna z toho, že chtěla propašovat drogy ze Sao Paula do Thajska. O incidentu, který se odehrál 11. září, informoval server tn.cz.

Lucie T. je matkou tří dětí. Facebookový profil obviněné prý podle fotek opravdu vypadal, jako by letěla na dovolenou. Sama sdílela, že odlétá pryč. V půlce září se ale odmlčela a přestala být na síti aktivní.

Doporučeno
Žena pašovala půl kila kokainu z Brazílie do Česka ve své vagíně. Drogy musel vyjmout až gynekolog Žena pašovala půl kila kokainu z Brazílie do Česka ve své vagíně. Drogy musel vyjmout až gynekolog 24. října 2018 14:36

Podle veškerých informací ji hned po příletu sledovala policie. Strážci zákona u ní následně při prohlídce našli kokain, který chtěla propašovat  v replice obrazu Poslední večeře od Leonarda da Vinciho a v šachovnici. Proto byl případ následně předán Státní narkotické divizi.

Deník SBT Jornalismo přišel s informací, že by Češka mohla spolupracovat s mezinárodním pašeráckým gangem. Kde je momentálně její dvouletá dcera, se neví. "V takových případech obecně platí, že ve spolupráci s Úřadem pro mezinárodněprávní ochranu dětí a dalšími příslušnými orgány je prováděna repatriace dítěte do ČR,“ uvedla pro tn.cz ředitelka tiskového odboru MZV Zuzana Štíchová. Další dvě děti prý se ženou neodcestovaly a zůstaly v Česku.

O podobném případu z Brazílie již dříve informoval i web iRozhlas. Jiná Češka tehdy pašovala dvě kila kokainu do Skopje. Zadržená pašeračka tehdy dostala od soudu osm let vězení

Domů
Sdílet
Diskuse