Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2019 18:11
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

79letý muž se přiznal k největšímu počtu vražd v americké historii: Zabil až 93 žen, FBI se snaží najít oběti

NEWS
Uložit Uložené

Více než 50 obětí už potvrdili, FBI ale věří, že Samuelovo přiznání je pravdivé v plné míře. Chtějí najít všechny oběti.

Samuel Little (79) se přiznal k zavraždění 93 žen. FBI se podařilo identifikovat 50 z nich, zbylé oběti stále hledá, o pomoc požádala i americkou veřejnost. Samuel je zatím nehorším vrahem v historii USA, přiznal se k většímu množství vražd než proslulý Ted Bundy, o jehož přiznáních si mohl sledovat i seriál na Netflixu.

Odsouzen k doživotí

Abychom byli přesnější, v roce 2014 ho v Kalifornii odsoudili na 3 doživotí. FBI má k dispozici kresby, které Samuel nakreslil z paměti a doufají, že někdo si možná vzpomene na detail, který jim v pátrání pomůže. S vysokou pravděpodobností se některé těla nikdy nenašla nebo se případ odložil. Některá z úmrtí byla mylně označena za předávkování nebo nehodu. FBI věří, že Samuelovo přiznání je pravdivé a snaží se proto najít všechny oběti.

Doporučeno
Znásilnili ji, ale od policie dostala pokutu za lež. Pachatel znásilnil dalších 27 žen a až pak uvěřili, že nelhala Znásilnili ji, ale od policie dostala pokutu za lež. Pachatel znásilnil dalších 27 žen a až pak uvěřili, že nelhala 4. října 2019 15:06

K pátrání vypustila tiskovou zprávu spolu se sérií videí, v nichž Samuel popisuje jednotlivé vraždy a setkání se svými oběťmi, dohromady hovoří o pěti. Všechny detaily vysvětluje s mrazivým klidem, občas se snaží vzpomenout si, upřesnit některou informaci, jako by vyprávěl příběh z dětství. Podobnou strategii využila v FBI už v únoru, kdy uveřejnila 16 portrétů, které nakreslil.

Samuel zatím ani jednou nevyjádřil lítost za své činy. Přestože už sedí za mřížemi, FBI chce zajistit, že se každý případ uzavře a každé oběti bude dopřána spravedlnost.

 

Kdo byly jeho oběti?

Samuel útočil na ženy na okraji společnosti, které byly nejzranitelnější. Dlouhá léta si myslel, že ho nechytí, protože se nikdo o jeho oběti nezajímal. Než jeho jméno kriminalisté spojili s desítkami vražd, dostal se do vězení za bití a zaškrcení tří žen. Právě kvůli tomu se jeho jméno nakonec podařilo spojit s vraždou v Texasu. Vyšetřovatelé k tomu použili ViCAP (Violent Criminal Apprehension Program) – o tomto programu jsi slyšel, pokud jsi sledoval seriál Unbelievable.

Doporučeno
Psychicky nemocný muž Jaycee držel a znásilňoval od jejích jedenácti. Za 18 let nevyužila ani jednu šanci na útěk Psychicky nemocný muž Jaycee držel a znásilňoval od jejích jedenácti. Za 18 let nevyužila ani jednu šanci na útěk 6. října 2019 14:21
Domů
Sdílet
Diskuse