Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2019 21:04
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Konečne sa oplatí kupovať si diaľničnú známku na jeseň či v zime: Po novom bude platiť 365 dní a nie iba do 31. januára

TECH
Uložit Uložené

Novinku oznámil minister dopravy a výstavby Árpád Érsek.

Doteraz sa vodičom v podstate neoplatilo kupovať ročné známky na jesen alebo v zime. Platnosť známky vypršala koncom januára nasledujúceho roku. Práve preto oznámilo ministerstvo dopravy, že od budúceho februára budú v predaji aj nové známky. Podľa eTrend si okrem ročnej, mesačnej a 10-dňovej budeš môcť kúpiť aj 365-dňovú známku.

Aký je rozdiel oproti ročnej známke?

Najväčšia výhoda ročnej známky je, že ak si ju kúpiť ešte v decembri alebo hneď začiatkom nového roka, tak ti platí až 13 mesiacov (do konca januára budúceho kalendárneho roka). Avšak pre tých, ktorí si na auto našetria až niekedy v polovici leta a diaľnice by chceli využívať aktívne, sa už potom ročná známka neoplatí.

Práve im pomôže 365-dňová známka, vylepšenie, vďaka ktorému neprídu o peniaze. Pokiaľ ide o cenu, obe tieto známky budú stáť rovnako 50 €. Ak si známku zakúpiš elektronicky, nemusíš sa obávať, že si ju zabudneš predĺžiť. Systém ťa na blížiaci sa koniec platnosti upozorní automaticky.

Domů
Sdílet
Diskuse