Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2019 8:43
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

11 slonů zahynulo v národním parku v Thajsku. Snažili se zachránit mládě, které spadlo z vodopádu, čekal je ale stejný osud

NEWS THAJSKO
Uložit Uložené

Toto je největší tragédie v historii parku.

Celá tragédie začala v sobotu nad ránem, kdy pracovníci národního parku slyšeli kolem třetí ráno řev, který přicházel od vodopádu Haew Narok v národním parku na severovýchodě Thajska. Po příjezdu na místo našli několik mrtvých slonů včetně slůněte, kterému byly 3 roky. Co se stalo?

Doporučeno
V africkém národním parku za celý rok neupytlačili ani jednoho slona V africkém národním parku za celý rok neupytlačili ani jednoho slona 18. června 2019 9:40

Mládě spadlo do „smrtícího“ vodopádu

Podobná tragédie se už odehrála i v roce 1992, kdy zemřelo 8 slonů. Tentokrát mládě pravděpodobně sklouzlo a spadlo, na jeho záchranu se vydala skupina slonů. Pět z nich nepřežilo, opodál našli i dvou vyčerpané slony, jedním z nich byla pravděpodobně matka mláděte. Tyto dva slony pracovníci parku úspěšně zachránili, jejich osud je ale sporný.

 

Ztratit členy stáda je jako ztratit rodinu, vysvětlil odborník pro BBC. Z tohoto emocionálního traumatu se ještě budou dostávat dlouho.

Při vyšetřování úmrtí našli další oběti

Mluvčí parku pro Fox News řekl, že při vyšetřování našli skupinu dalších pěti slonů, kterým už nebylo pomoci. Dohromady si takto vodopád vyžádal 11 životů, je to největší počet úmrtí zvířat v jeden den v historii národního parku.

Podle odhadů žije v thajském parku kolem 300 slonů.

Domů
Sdílet
Diskuse