Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. října 2019 13:47
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Slzy, krev a rap. Praha zažila úžasnou MMA show s hvězdami v kleci i publiku

SPORT
Uložit Uložené

První turnaj I am Fighter se povedl na výbornou.

Premiéra ve velkém stylu. Tak by se dal v krátkosti shrnout první turnaj nové české organizace I am Fighter (IAF), jehož dějištěm se stala multifunkční hala O2 universum v Praze. Zde se diváci stali svědky řady poutavých zápasů, ve kterých bojovníci podávali jeden skvělý výkon za druhým. O napínavé bitvy tak nebylo nouze. Co všechno si pro nás tedy organizátoři Petr „Píno“ Ondruš a Ondřej Pála přichystali?

Program odstartoval zápas mladých amatérských bojovníků Matěje Hrkala a Lukáše Piffka. Oba předvedli úctyhodný výkon, z výhry se však nakonec radoval první zmiňovaný, který svého soupeře ukončil v 2. kole via TKO.

Organizace IAF se v průběhu večera nechala slyšet, že jejím cílem je mimo jiné pomáhat právě začínajícím bojovníkům v cestě na vrchol, dávat jim prostor a třeba jednoho dne „vychovat“ vlastního Gábora Borárose nebo Karlose Vémolu.

S tím jde ruku v ruce i koncept chystané reality show organizace, jejíž finalisté byli na turnaji představeni. Organizace těmto vybraným bojovníkům, kteří se do reality show přihlásili, poskytne zázemí, pomůže v hledání sponzorů a celou jejich cestu bude zaznamenávat. Show by se měla vysílat pravděpodobně na stanici Prima Cool.

Doporučeno
10 nejlepších zápasů Makhmuda Muradova 10 nejlepších zápasů Makhmuda Muradova 27. září 2019 15:30

Před začátkem prvních profesionálních zápasů divákům program okořenil raper IronKap z TroubleGangu. (Oprava 15.10. V původní verzi článku jsme chybně uvedli, že během zahájení večera vystoupil Marpo. Za chybu se omlouváme).

Kromě něj si zápasy přišly vychutnat i mnohé další známé osobnosti, jako například bývalý pornoherec Robert Rosenberg, zpěvák Daniel Landa, Adam Mišík nebo UFC bojovník Makhmud Muradov, který zároveň asistoval v rohu některým bojovníkům, a další. 

Pak už byl ale čas na začátek očekávaných profi fightů. Do toho prvního se postavil Jiří Štádler a Karel Hňup. Zápas nabídl hned několik napínavých momentů a oba bojovníci předvedli velké bojové srdce, za což je diváci následně odměnili zaslouženým potleskem. Výhru na body si nakonec odnesl Karel Hňup, který se však ještě v samotném závěru zápasu postaral o kontroverzní moment, kdy svého soupeře trefil kolenem těsně po zaznění gongu. Dle jeho slov se však nejednalo o zlý úmysl. „Pokud to bylo po, tak se omlouvám,“ řekl vítěz.

Souboj generací. Tak se nazýval následující souboj, do kterého nastoupil legendární český bojovník Jaroslav „Číňan“ Poborský a mladý talent Václav Holota, pro něhož se jednalo o vůbec první profesionální zápas. Ani mnohonásobně bohatší zkušenosti však Poborskému nestačily na to, aby mladého dravce zastavil. Holota ukončil „Číňana“ hned v 1. kole via TKO a připsal si tak svůj první cenný skalp.

Domů
Sdílet
Diskuse