Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. října 2019 15:28
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších seriálů do konce roku

10 nejočekávanějších seriálů do konce roku
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Animáyk, dramata, ale i epické fantasy. Máme se na co těšit.

Do konce roku nám zbývají už jen necelé 3 měsíce, ale to zároveň znamená, že před sebou máme oscarovou sezónu a také podzimní sezónu, kdy startují mnohé ambiciózní seriály. V článku se tak podíváme na 10 z nich, na které se těšíme nejvíce my.

1. BoJack Horseman – 25. října 2019 a následně 31. ledna 2020

Poslední série BoJacka na Netflixu (společnost se rozhodla ho ukončit) bude rozdělena na dvě části. Ta první dorazí už za 2 týdny a my se jí nemůžeme dočkat. BoJack je totiž nejlepší animovaný seriál současnosti, který by měl vidět každý fanoušek sociálního dramatu, humoru a originálních nápadů. Chválili jsme ho už tolikrát, že nás unavuje se opakovat. V našem vlákně si můžeš přečíst recenze a podívat se na trailery. V každém případě, začni ho sledovat.

2. Big Mouth

Třetí série je na Netflix už týden a o víkendu pravděpodobně napíšeme i nějakou mini recenzi. Mnozí lidé se k ní ale teprve dostanou, a tak jsme jí chtěli dát prostor i v tomto článku. Big Mouth už v prvních dvou sériích dokázalo svou výjimečnost a neuvěřitelnou dávku humoru.

Doporučeno
Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor) Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor) 28. září 2019 11:38

Někdy trailery těžko vyzvednou nejlepší stránky seriálu, a tak by sis měl zhlédnout nějaké ty 2–3 části, než se rozhodneš, jestli se budeš dívat i nadále. Osobně si ale myslím, že nebudeš mít o čem přemýšlet a okamžitě se na nadržené teenagery a jejich hormonální monstra namotáš.

Witcher – prosinec

První série Zaklínače sestávající z osmi částí dorazí na Netflix pravděpodobně koncem tohoto roku. Spekuluje se o datu 17. prosince, ale na potvrzení si počkáme do 31. října, kdy dorazí nový trailer. 

Dosavadní záběry a informace nás ale potěšily a vše nasvědčuje tomu, že budeme spokojeni, tedy, až na některé jedince, kterým vadí obsazení. Netflix bude nepochybně chtít konkurovat HBO a jejich fantasy nadvládě s Game of Thrones. Zaklínač k tomu má všechny předpoklady a pokud do něj nalijí dostatečné množství peněz a kvalitní kreativní tvorby, budou ho milovat miliony diváků.

Watchmen – 20. říjen

Seriálová adaptace Watchmen, o kterou se postaral scénárista Damon Lindelöf, díky předloze z kultovního komiksu Alana Moora, má dorazit na televizní obrazovky pod hlavičkou stanice HBO už zanedlouho.

Půjde o sequel k filmu. Tvůrci slibují originální příběh, který se bude odehrávat v alternativní Americe, kde jsou superhrdinové postaveni mimo zákon. Přítomný bude jakýsi kult s maskami Rorschacha a také Dr. Manhattana, který nyní žije na Marsu. Největším překvapením pro fanoušky je ale bezpochyby postava FBI agentky Laurie Blake (Jean Smart). Jde o starší verzi Silk Spectre II, která si zřejmě nechala příjmení po svém otci Edwardu Blakeovi známém pod jménem Komediant (Nite-Owla si tedy nevzala).

Lindelöf slíbil, že projekt bude obsahovat řadu paralel i k současné politice USA. V seriálu si zahrají Tom Mison, Jeremy Irons, Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Dylan Schombing či Lily Rose Smith.

Mr. Robot 

Stejně jako Big Mouth, i Mr. Robot už započal svou další sérii. V tomto případě jde zároveň i o tu poslední. Už první část začala opravdu výborně a diváci se tak zřejmě mohou těšit na rozloučení ve velkém stylu. Z děje ale nic neprozradíme. Kdo si užil předešlé 3 série, dobře ví, co ho čeká a jaké jsou silné stránky tohoto seriálu.

The Marvelous Mrs. Maisel – 6. prosinec

Pokud hledáš kvalitní seriál s precizním scénářem a nesmírně vtipnými hláškami, tak právě The Marvelous Mrs. Maisel bys už dál neměl odkládat. Začátkem prosince se můžeš těšit na třetí sérii a na další bláznivé příhody bohaté mladé paničky Midge Maisel a její věrné agentky Susie Myerson. Tentokrát se společně chystají na turné se slavným zpěvákem Shyem Baldwinem, během nějž navštíví nová místa a zažijí kopec neočekávaných momentů.

Během tří sérií uvidíš přerod z dokonalé manželky na hvězdu stand-upů, která baví nejen publikum v sálech a v podnicích, ale i diváky před televizními obrazovkami. Paní Maisel ti doporučujeme zejména proto, že seriál nedisponuje hluchými místy, přičemž se děj vyvíjí plynule dál. Další vítězství z letošního předávání cen Emmy je skutečně zárukou kvalitní zábavy a úžasných hereckých výkonů.

The End of the Fucking World 2 – 5. listopad

Seriál měl původně trvat jen jednu sérii, ale vášeň fanoušků tvůrce přinutila udělat i druhou, která už nemá nic společného s předlohou. Doposud jsme neviděli žádný trailer, ale Netflix naposledy vydal obrázek s Alyssou, která sedí v restauraci / na benzínové stanici, přičemž má naproti sobě urnu. Jde o Jamese?

Klidně to ale může být někdo jiný, jako například její otec. Seriál si s námi zahrává a bude zajímavé sledovat, jak se vyvíjí příběh Alyssi po událostech první série. Ta má dohromady jen něco přes 5 hodin a pravděpodobně ji „bingneš“ během jednoho dne. Více se o této skvělé minisérii dozvíš v naší recenzi.


Mandalorian – 12. listopad

Disney+ začne ve velkém. Kromě obrovského množství animáků, marvelovek, všelijakých disneyovek a rodinného obsahu přinese i zcela nové příběhy a seriály. Jedním z nich bude i ambiciózní Mandalorian odehrávající se 5 let po událostech Return of the Jedi a ještě před vznikem The First Order.

Jeho hlavním hrdinou se stane záhadný a osamělý pistolník (Pedro Pascal) z planety Mandalore. Toho budeme sledovat na jeho dobrodružství ve vzdálenějších koutech galaxie, daleko od autority Nové republiky. A přestože v přiložené ukázce nepadne téměř žádné slovo, vypadá fantasticky.

K Pascalu se připojí například i Gina Carano s postavou jménem Kara Dune. Ta je bývalou členkou rebelských shock-trooperů, no a jak se nechala slyšet její představitelka, Kara bude samotářka s problémem začlenit se zpět do společnosti. Dalším důležitým hráčem seriálu bude i Grief Marga (Carl Weathers), lídr skupiny lovců odměn. Marga by si měl najmout Mandaloriana, aby mu přinesl jeden cenný produkt.


Rick & Morty – 10. listopad

Po 2 letech čekání se konečně... konečně dočkáme dalších částí. Tvůrci dostali od Adult Swim záruku práce, kdy si společnost objednala rovnou 70 nových epizod a oni tak mohou bez obav plnit svou vizi a pracovat neustále, bez obavy o výplatu či odsouhlasení nové série.

Zároveň tak garantovali, že na 5. sérii už nikdy nebudeme muset čekat tak dlouho. Ale ještě předtím nám rozdělí tu čtvrtou na dvě části. Prvních 5 epizod se s týdenními přestávkami začne vysílat už 10. listopadu.

Justin Roiland v rozhovoru pro Entertainment Weekly (doporučujeme si ho přečíst celý) navíc prozradil, že 4. sérii pojali trochu jinak. Koncepčně je více seriálová a aby si ji diváci užili naplno, radí jim, aby si zhlédli i celou 3. sérii. Kromě klasických hlasů uslyšíme i hosty jako Paul Giamatti, Kathleen Turner, Taika Waititi či Sam Neill. Poslední dva se objeví v téže epizodě jako mimozemšťané.


His Dark Materials – 4. listopad

HBO připravuje obrovské fantasy His Dark Materials. První série se bude soustředit na zdánlivě obyčejnou dívku jménem Lyra Belacqua (Dafne Keen) na její cestě několika multivesmíry. Samozřejmě, doprovázet ji bude také její démon Pantalaimon. Lyra při pátrání po uneseném kamarádovi odhalí zlověstné spiknutí a pokusí se pochopit záhadný fenomén s názvem Prach.

Také pozná odvážného chlapce Willa, který bude po jejím boku při setkáních s mimořádnými bytostmi a odhalování nebezpečných tajemství. V seriálu uvidíme zvířecí/ďábelské odrazy postav, které byly kompletně vytvořeny pomocí CGI/VFX. Na place ale byly použity panenky, aby herci věděli, s kým a jak komunikovat. Seriál si objednalo už v roce 2015 BBC, přičemž se o scénář měl postarat Jack Thorne (National Treasure).

Knižní sérii tvoří Northern Lights (v roce 2007 podle ní přišel do kin Zlatý kompas s Danielem Craigem), The Subtle Knife a The Amber Spyglass. Seriál zřejmě odvypráví příběh od začátku.


Bonus: Daybreak – 24. října 

Seriál nám představí postapo svět, ve kterém se dospělí přeměnili v něco jako zombies, zatímco teenagerům patří svět. Zdá se, že v něm neexistují batolata ani děti, jen dospělí a teenageři hladoví po krvi, užívání si života, romantických momentů a podobně. V podstatě bychom Daybreak mohli klasifikovat jako mix teenagerských dramat a komedií se Zombielandem a Mad Maxem.

Do Top 10 bychom zařadili i 3. sérii Castlevanie, ale toho Netflixu by tam bylo už mnoho a Netflix dosud nepotvrdil premiéru na tento rok. S Castlevaniou by to bylo 5 originálních Netflix seriálů v článku s dalšími 2 od jiných stanic, které se na něj dostanou později. 

Honorable mentions: Man in the High Castle, Ray Donovan, The Expansa, The Crown, CW Arrowverse seriály, Živí mrtví...

Domů
Sdílet
Diskuse