Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2019 20:42
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Ruská televize nazývá Gretu Thunberg nemocnou a hloupou dívkou. Prý je jen nástrojem „zelené energetické lobby“

NEWS
Uložit Uložené

Švédsku aktivistku nemají v Rusku v lásce.

Švédskou aktivistku pro její odvahu postavit se těm nejvlivnějším a pro šíření ekologické osvěty nemají v lásce všichni. V žaludku leží americkému prezidentovi, který jí ještě během klimatického summitu OSN v New Yorku věnoval pár ironických slov, později se přidal i Vladimir Putin.

Doporučeno
Oběšená figurína Grety Thunberg na mostě v Římě vyvolala obrovské znepokojení. Policie už zahájila vyšetřování Oběšená figurína Grety Thunberg na mostě v Římě vyvolala obrovské znepokojení. Policie už zahájila vyšetřování 8. října 2019 17:12

Slova podobná těm, která řekl ruský prezident, ještě v ostřejším provedení adresovala aktivistce i tamní média. Účet EU Mythbusters zaměřený na boj proti dezinformacím na svém Twitteru informuje o hned několika televizních reportážích, v nichž 16letou aktivistku označují za hloupou nebo mentálně nemocnou.

Novináři zároveň reportáže o Gretě Thunberg uvádějí s tím, že se stala nástrojem „zelené energetické lobby“, čímž se snaží ubrat na váze jejím slovům. Stejně i Putin před časem řekl, že Švédka je ovládána „určitými nejmenovanými skupinami“. Tvrdí, že mu vadí, jak mladou ekologickou aktivistku někdo ovládá, aby prosazoval své cíle.

Domů
Sdílet
Diskuse