Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2019 8:42
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Učiteľ napísal na Facebook nenávistný komentár o Grete Thunberg. Musel preto zo svojej práce odísť

NEWS
Uložit Uložené

Dá sa však predpokladať, že ak by nerezignoval sám, škola by ho vyhodila aj tak.

Učiteľ strednej školy v Iowe v Spojených štátoch prednedávnom na sociálnej sieti zverejnil nenávistný komentár ohľadom Grety Thunberg. Nie je prvým, ani posledným. Mladá aktivistka svoje presvedčenia hovorí nahlas, no nie každému to musí vyhovovať. Práve svoj nesúhlas vyjadril hrubým spôsobom učiteľ strednej školy, neskôr mu škola nariadila administratívne voľno a po skončení nútenej dovolenky rezignoval, informuje The Independent.

 

Učiteľ, ktorý napísal na Facebook nenávistný komentár ohľadom Grety Thunberg rezignoval
Učiteľ, ktorý napísal na Facebook nenávistný komentár ohľadom Grety Thunberg rezignoval Zdroj: twitter/ Greta Thunberg

Učiteľ chémie Matt Baish na Facebook napísal, že sa nezúčastní klimatického štrajku na ktorom bude Greta Thunberg, pretože „nemá svoju odstreľovaciu pušku.“

Tento komentár zverejnil 2. októbra a už 4. ho škola vylúčila do doby, kým neprebehne riadne vyšetrovanie. Tento piatok však vo svojom vyhlásení už povedali, že učiteľ s okamžitou platnosťou rezignoval.

Doporučeno
Oběšená figurína Grety Thunberg na mostě v Římě vyvolala obrovské znepokojení. Policie už zahájila vyšetřování Oběšená figurína Grety Thunberg na mostě v Římě vyvolala obrovské znepokojení. Policie už zahájila vyšetřování 8. října 2019 17:12

Ďalej sa škola k situácii nevyjadrovala, povedala len, že sa snažia, aby hodiny, ktoré Matt vyučoval, aj naďalej nerušene prebiehali s inými učiteľmi. K incidentu sa nevyjadril ani sám učiteľ, všetky snahy médií ignoroval.

Celé sa to začalo tým, že sa jeho bývalý žiak na Facebooku pýtal, kto sa štrajku, kde vytúpi aj Greta zúčastní. Ako sme už vyššie spomínali, Matt komentoval, že nepríde, pretože nemá pušku. Komentár už vymazal.

Nie je však jediným, kto kvôli nenávistným komentárom venovaným Grete Thunberg prišiel o prácu. O talianskom futbalovom trénerovi, ktorý na Facebook napísal a neskôr vymazal: „Tá p***! 16-ročné dievča môže zniesť podobné útoky, je v správnom veku,“ sme ti už hovorili.

Doporučeno
Na Facebooku vynadal Gretě Thunberg, následně asistenta italského fotbalového trenéra vyrazili z klubu Na Facebooku vynadal Gretě Thunberg, následně asistenta italského fotbalového trenéra vyrazili z klubu 2. října 2019 16:40

Záverom je, že by sa mal každý z nás poučiť na cudzích chybách. Ľudia si akosi stále neuvedomujú, že to, čo napíšeme na internet môže mať vážne následky a že internet nezabúda. Nezáleží na tom, či náš komentár alebo status vymažeme.

Domů
Sdílet
Diskuse