Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2019 12:46
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Nike „Ježíšovy boty“, které obsahují svěcenou vodu, se vyprodaly za pár minut. Majitelé na nich vydělávají tisíce dolarů

MÓDA
Uložit Uložené

Tyto tenisky umožňují majitelům doslova chodit po vodě. Do podrážky výrobci nechali napustit svěcenou vodu.

Nejpopulárnější sportovní značky současnosti dnes vyrábějí i limitované modely tenisek s cílem vytvořit vzácnou sérii jen pro pár lidí. Často vznikají spolupráce, které spojují výrobce obuvi s odvětvími, které na první pohled nemají mnoho společného s oblečením.

Na absurdnost tohoto trendu chtěl poukázat i Daniel Greenberg stojící za projektem MSCHF. Nakoupil několik klasických Nike Air Max 97 a přidal k nim detaily, aby je mohl nazvat Jesus Shoes, resp. Ježíšovy boty, informuje CBS News.

Doporučeno
Jaké úplatky dává resell mafie prodejcům, pokud chce koupit 50 párů tenisek Yeezy nebo Off-White? Jaké úplatky dává resell mafie prodejcům, pokud chce koupit 50 párů tenisek Yeezy nebo Off-White? 1. září 2019 18:40

Air Max 97 MSCHF má například na pravé botě zlatý kříž, vnitřní vložka má stejný odstín červené jako nosí papež a aby toho nebylo málo, vnitřní bubliny podrážky nechal vyplnit vodou, kterou předtím posvětil kněz v Brooklynu. Samozřejmě, jde jen o „vtip“ a Greenberg nechce, aby to všichni brali vážně, umožňuje však lidem doslova chodit po vodě.

Tento produkt podle očekávání polarizuje veřejnost, zároveň je o něj velký zájem. Všechny páry z první vlny se vyprodaly za pár minut a známá stránka resellerů informuje, že se jejich cena pohybuje v tisících dolarů.

Za některé velikosti si mohou majitelé žádat i více než 2 tisíce dolarů

Tenisky Nike Jesus Shoes obsahujúce svätenú vodu sa vypredali za minútu. Majitelia na nich zarábajú tisíce eur
Tenisky Nike Jesus Shoes obsahujúce svätenú vodu sa vypredali za minútu. Majitelia na nich zarábajú tisíce eur Zdroj: StockX
Domů
Sdílet
Diskuse