Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2019 10:17
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

22,5 metru široká loď natěsno proplula Korintským průplavem. Rozdíl na šířku tvořilo jen 2,5 metru

NEWS
Uložit Uložené

Mezi lodí a průplavem skutečně nezbývalo moc prostoru.

Lodi Braemar se nedávno podařilo vytvořit pozoruhodný rekord. Jde o zatím nejširší loď, která se přeplavila úzkým, pouze 25 metrů širokým Korintským průplavem. Její rozměr na šířku je přitom podle CNN 22,5 metru. Prostoru mezi plavidlem a průplavem tedy příliš nezůstalo, o čemž svědčí i níže přiložené video.

Tento skvělý zážitek si mělo na výletní lodi vychutnávat 929 nadšených pasažérů. „Dnes se Braemeru podařilo tvořit historii, stal se největší lodí, která kdy proplula Korintským průplavem,“ napsala na sociálních sítích společnost Fred Olsen.


„Je to vzrušující plavba a obrovský mezník ve 171leté historii Fred Olsen, jsme nadšení, že jsme se o něj mohli podělit s našimi hosty,“ prohlásila společnost ve svém stanovisku, ve kterém neskrývala radost.

Podle Fred Olsen je cílem firmy v pasažérech vytvářet vzpomínky na celý život a při průplavu Korintským kanálem, kdy se mohli téměř dotýkat objektu z každé strany, se jim to podle jejich názoru určitě podařilo. A co říkáš ty? Dal by ses na podobnou lodní exkurzi?

Zpět
Sdílet
Diskuse