Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2019 11:02
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Osmiletý rybář ulovil 314kilového žraloka. Lidé kritizují chlapce i jeho rodiče

NEWS
Uložit Uložené

Pózování s mrtvými zvířaty dokáže vyvolat rozporuplné názory.

Lodní kapitán Ibby Dardas společně s přítelem Jonathanem a jeho osmiletým synem Jaydenem Millaurem se v blízkosti Sydney vydali rybařit. V průběhu plavby se na 7,3metrové lodi s názvem The Undertaker mělo podařit malému rybáři ulovit žraloka tygrovaného. Ulovení 314 kilogramů vážícího zvířete mohlo být podle Daily Mail rekordem.

Předešlý juniorský rekord držel Ian Hissène, který v dubnu 1997 ulovil 312kilogramového žraloka tygrovaného. Podle slov otce mělo v době odchytu zvířete pršet a moře bylo neklidné, přičemž zhruba v 11:15 zpozorovali při zádi žraloka. Malý Jayden chodívá s otcem na ryby od svých dvou let a nejnovější úlovek proto považuje za velký úspěch.

Doporučeno
I když jsi vegetarián, umírají kvůli tobě zvířata, říká lovkyně Michaela Fialová I když jsi vegetarián, umírají kvůli tobě zvířata, říká lovkyně Michaela Fialová 11. února 2019 13:26

Někteří uživatelé na sociálních sítích ale šampaňské na oslavu chlapce a jeho rodiče rozhodně neotvírali. „Ubohé a hanebné, aby oslavovali zbytečné zabití zvířete důležitého pro ekosystém. Ať tě to pronásleduje do konce života,“ cituje slova jednoho z kritiků Daily Star.

Další uživatelé doporučovali malému rybáři, aby místo zabíjení zvířat raději sportoval. Jiní z jeho jednání vinili v první řadě rodiče, kteří mu v ulovení žraloka nijak nebránili. Podle Marine Bio patří žralok tygrovaný mezi zvířata na hraně ohrožení.

Domů
Sdílet
Diskuse