Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2019 9:21
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Z Prahy zmizí velké plyšové pandy, medvědi i krtci. Začala platit vyhláška, která je zakazuje

NEWS
Uložit Uložené

Nevzhledná plyšová zvířata, která zamořovala centrum Prahy, z jejího centra od úterý zmizí.

Od dnešního dne platí vyhláška, která v ulicích Prahy zakazuje plyšové pandy, lední medvědy, krtky a další. Zakázáno bude dělat také představení s mýdlovými bublinami. Tady taková, která by nepřiměřeně rušila hlukem, pachem nebo znečišťováním. Podle magistrátu vystoupení ve zvířecích kostýmech narušovalo estetický vzhled města.

Novelu schválili zastupitelé v září. Rozšířila také zákaz pouličního umění na konkrétní místa v Praze, například na celé Staroměstské náměstí, náměstí Míru, část v okolí metra na Národní třídě a také u zdravotnických zařízení, škol, hřbitovů a dětských hřišť. Zároveň vymezuje místa, kde je tuto formu umění nadále možné provozovat.  

Doporučeno
Jak se dělá špinavý byznys v centru Prahy: Kolik za hodinu vydělají trápením hadů a holubů a skákáním v medvědím kostýmu? Jak se dělá špinavý byznys v centru Prahy: Kolik za hodinu vydělají trápením hadů a holubů a skákáním v medvědím kostýmu? 29. dubna 2019 16:05

„Vyhláška mimo jiné také přímo zakazuje vystoupení v převlecích za zvířata či postavy z filmů a počítačových her a vystoupení v převlecích, které zjevně přesahují proporce dospělého člověka. Zákaz se dotkne i vytváření zmíněných bublin a použití aerosolových rozprašovačů,“ informovala o vyhlášce na svém Facebooku i pražská městská policie

Právě ta má na pořádek ve městě a dodržování vyhlášek dohlížet. Už v minulosti hrozil finanční postih za vystavování živých zvířat. V centru vystavovali hady i barevně nabarvené holuby. Jak probíhá takový špinavý byznys v centru Prahy, kdo za ním stojí a kolik to vydělává, jsme se zaměřili v minulé reportáži.

Domů
Sdílet
Diskuse