Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2019 7:37
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Majitelé restaurací ve Velké Británii budou muset předávat všechno spropitné číšníkům

NEWS
Uložit Uložené

Britští číšníci mohou po třech letech snahy slavit.

Podle novely zákona jsou majitelé restaurací ve Velké Británii povinni vyplatit svým zaměstnancům spropitné v plném rozsahu. Legislativní změnu představila britská královna Alžběta II. společně s dalšími 25 návrhy zákona během tzv. trůnního proslovu. Informuje o tom The Mirror.

Doporučeno
Většina Čechů dává spropitné jen několik desetikorun, třetina v řádech korun Většina Čechů dává spropitné jen několik desetikorun, třetina v řádech korun 1. března 2019 19:19

Slavnostní otevření nové schůze zákonodárného sboru opět provázelo představení programu vlády na další legislativní období. Změna ohledně vyplácení všech „dýšek“ přichází tři roky poté, co Toryové (britská politická strana) přislíbili, že zakročí proti zneužívání personálu.

Nově tak budou všechny odměny vypláceny číšníkům v plném rozsahu a spravedlivě se budou rozdělovat všechno společné spropitné. Vláda už loni oznámila, že brzy zavede nové právní předpisy, které zamezí zaměstnavatelům „okrádat“ své zaměstnance o spropitné.

Britská konzervativní politička a bývalá premiérka Spojeného království Theresa May ale nedokázala přinést změnu během svého funkčního období. Aktuální novela zákona o zaměstnanosti v souvislosti s přidělováním spropitného zavádí i oficiální kodex postupů pro restaurace, bary a kavárny, který má docílit toho, aby byl celý systém transparentní.

Domů
Sdílet
Diskuse