Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2019 10:14
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

„Pusťte mě ven, je tu tma,“ ozývalo se z rakve. Veterán před smrtí vytvořil vtipnou nahrávku, aby mu ji rodina pustila na pohřbu

NEWS
Uložit Uložené

Jeho cílem bylo, aby nejbližší na pohřbu neplakali, ale smáli se. Podařilo se mu to.

Poslední přání před smrtí rodinného příslušníka ostatní členové obvykle dodrží, ať jsou jakkoli náročná na splnění. Požadavek irského veterána ale patří k těm obzvlášť zvláštním. Shay Bradley chtěl, aby mu jeho rodina pustila nahrávku, kterou zhotovil ještě před smrtí a inscenuje na ní situaci, když se člověk dostane do rakve omylem, informuje Independent.

Doporučeno
Vladimír prožil klinickou smrt: Žádné světlo ani tunel, stál při mně strážný anděl. Je zázrak, že jsem přežil (Rozhovor) Vladimír prožil klinickou smrt: Žádné světlo ani tunel, stál při mně strážný anděl. Je zázrak, že jsem přežil (Rozhovor) 11. června 2019 16:38

Přesně, jak žádal, nahrávka se spustila v momentě, kdy už byl po smrti a truhla s jeho tělem byla v jámě. Z reproduktorů se tehdy ozvalo: „Pusťte mě ven, je tu zk***ená tma.“ Samozřejmě, všichni už v tom momentě věděli, že jde o Shayův vtip. „Kde to jsem, je to kněz, koho slyším?,“ pokračuje jeho hlas. V tom okamžiku se již skoro všichni začali intenzivně smát. A právě to bylo cílem válečného veterána – chtěl, aby na jeho pohřbu lidé neplakali. 

Jelikož rodina muže velmi dobře znala, jeho černý humor stoprocentně chápala a dokázala se s ním ztotožnit. Samozřejmě, v případě jiného člověka by mohlo něco podobného vyznít neuctivě, šlo však o poslední a velmi autentické přání, popisuje samotná dcera na Twitteru. 

Domů
Sdílet
Diskuse