Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2019 16:13
Čas čtení 0:00
Vl Mi

V německé laboratoři testují na zvířatech chemikálie, ze záběrů mrazí. Psa porcují na stole, opice drží spoutané

NEWS NĚMECKO
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Šokující záběry nejsou vhodné pro citlivé povahy.

Nechutné, zvrácené a především nelidské. Organizace bojující za práva zvířat Soko Tierschutz a Cruelty Free International zveřejnily stanovisko spolu s fotografiemi a videem. Infiltrovaly se do německé laboratoře Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT) nedaleko Hamburku a natočily, jak tam zacházejí s uvězněnými zvířaty.

Bez špetky citu se jeden z pracovníků snaží dostat opici do jakéhosi kovového svěráku. Nedaří se mu, zvíře chytí za ocas a v druhé ruce drží kleště. S nimi chytí zvíře pod krk a snaží se opici uvěznit. Ta se brání a chce se dostat ze sevření. Takto to trvá zhruba minutu, ukazují záběry, které zveřejnil web LADbible.

V nemeckom laboratóriu zneužívajú zvieratá, zo záberov aktivistov mrazí. Psa porcujú priamo na stole, opice majú kovové obojky
V nemeckom laboratóriu zneužívajú zvieratá, zo záberov aktivistov mrazí. Psa porcujú priamo na stole, opice majú kovové obojky Zdroj: Soko Tierschutz a Cruelty Free International

Na zvířatech testují různé toxické látky. Zvířata po jejich aplikaci vykrvácejí a zemřou. Aktivisté se do společnosti dostaly díky veřejnému inzerátu koncem roku 2018. Infiltrovat se chtěly již v roce 2013, ale nepodařilo se jim to. „Od prosince 2O18 do března 2019 pracoval v laboratoři tajný vyšetřovatel,“ řekl Friedrich Mülln ze Soko Tierschutz. Na Youtube je krátký sestřih z akce. Video není pro nezletilé a citlivé povahy.

Tajný pracovník řekl, že se toxické látky testovali na psech, opicích, kočkách či králících. Bylo to na objednávku německých a pravděpodobně i světových společností, zvířata žila v hrozných podmínkách. Chovají je v malých klecích, dostanou i 13 injekcí za den a trpí. LPT testuje, kolik chemikálií tělo zvířete zvládne předtím, než způsobí vážné poškození. Toxické látky také vdechují, dávají jim je i do jídla.

Zaměstnanci se podle tajného pracovníka chovají nehumánně a neprofesionálně. Aktivisté žádají, aby laboratoř zavřeli a také, aby se zpřísnily zákony v Německu. Web LADbible kontaktoval i laboratoř, ale odpověď zatím nedostal.

Domů
Sdílet
Diskuse