Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2019 11:02
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Loftové bydlení z Česka, jehož minimalistický design tě ohromí hned na první pohled

Loftové bydlení z Česka, jehož minimalistický design tě ohromí hned na první pohled
Zdroj: BoysPlayNice
KULTURA
Uložit Uložené

Skandinávská čistota a jednoduchost v českém provedení.

Snad každý touží po pěkném bydlení, nezávisle na tom, zda patří mezi lidi s nadstandardním příjmem, nebo ne. Samozřejmě, jinak tomu nebylo ani v případě majitelů nemovitosti, kterou si dnes představíme trochu blíže.

Konkrétně přitom půjde o lukrativní loft se „šifrovaným“ názvem F5.04 v podání pražského ateliéru SMLXL. Zkušení tvůrci za roky působení získali autentický rukopis, který je viditelný již na první pohled.

Hlavními rysy prostorného útočiště v novém developerském projektu jsou tak čistota linií a jednoduchost v rámci designu napříč všemi prostory. Jen velmi těžko bys tedy hledal kýčové zařízení či doplňky a naopak těšit se můžeš na zajímavé hry materiálů. Dřevo, beton, ale také kov následně architekti doplnili o několik působivých detailů, které dotvářejí výsledný vzhled loftu.

Nás zřejmě nejvíce zaujalo opticky velmi štědré propojení kuchyňské a jídelní části s obývacím pokojem, co už sice bývá standardem, avšak takto plynulým způsobem jen málokde. Lepší obraz o kráse od českých tvůrců si avšak uděláš na základě fotografií z portfolia BoysPlayNice patřících mezi špičku v rámci svého oboru.

Zpět
Sdílet
Diskuse